25 / 04 / 2024

Eski Sümerbank Tekstil Fabrikası, Bergama Meslek Yüksekokulu oldu!

Eski Sümerbank Tekstil Fabrikası, Bergama Meslek Yüksekokulu oldu!

Eski Sümerbank Tekstil Fabrikası, Bergama Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi arasında imzalanan protokolle üniversite oldu. okuz Eylül Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu, ilk eğitim öğretim yılına üç bölümle başladı.




Bergama Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi arasında imzalanan protokolle üniversiteye dönüştürülen Eski Sümerbank Tekstil Fabrikası, Bergama Meslek Yüksekokulu olarak kapılarını açtı. Dokuz Eylül Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu, ilk eğitim öğretim yılına üç bölümle başladı. Tekstil fabrikasını üniversiteye dönüştürme çalışmaları bir yıl sürdü. 


İş bulan okul

Bergama Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalar sonucu fabrika, derslikleri, kantini, yemekhanesi ve yurtlarıyla yeni bir yaşam alanı haline getirildi. Bölümler belirlenirken öğrencilere meslek edindirme kriteri benimsendi. Gençlere istihdam sağlamayı hedefleyen bu üç bölüm, İş Makineleri Operatörlüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı ile Bilgisayar Teknolojisi Programcılığı bölümleri oldu. 

Dokuz Eylül Bergama Meslek Yüksekokulu'nun gelecek dönemlerde açılacak yeni bölümleriyle öğrencisine iş bulan bir okul haline geleceğini dile gekiren Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Bergama Belediyesi'nin Dokuz Eylül Üniversitesi'yle yapmış olduğu protokol gereği burada açılan bölümlerin istihdam yaratmada öncelikli bölümler olması noktasında çalışmalar yapıldı. Bu bölümlerin mezun olacak gençlerin iş bulmalarını kolaylaştıracak bölümler olması önceliğimizdi. Üniversitemiz bu doğrultuda mütevazı bir başlangıç yaptı. Bergama Belediyesi olarak ilçeye 2. meslek yüksekokulunu kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. 

Okulun resmi olarak eğitim hayatına başladığını kaydeden Dokuz Eylül Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nejat Kun ise, "Meslek yüksekokullarında öğrencilere meslek öğretilir. Dolayısıyla bu okullardan mezun olan öğrencilerin iş bulma oranı daha yüksek olacaktır" diye konuştu. 


Yeni Asır


Geri Dön