24 / 04 / 2024

"Eski yapıya uygun bir Mardin oluşturulacak"


Mardin Valisi Hasan Duruer, "Eski yapıya uygun bir Mardin oluşturulacak" dedi



Vali Duruer, beraberinde Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ile Valilik Dara Toplantı Salonu'nda "Mardin Kültürel Turizm Merkezi Projesi"ni tanıttı.

Proje kapsamında Mardin için bir turizm tanıtım planı geliştirilerek, turizm gelirlerinde artış sağlanmasının amaçlandığını anlatan Duruer, projenin bütçesinin 6 milyon avro olduğunu, bunun yüzde 75'inin Avrupa Birliği'nce (AB) finanse edildiğini kaydetti.

Projeyle eski yerleşim alanında, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlemeler yapılacağını belirten Duruer, yapılacak çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: "Tarihi kentin gerçek kimliğine bürünmesi için ne gerekiyorsa yapılacak. Göze hoş görünmeyen her görüntü kaldırılacak. Eski yapıya uygun bir Mardin oluşturulacak. Bu uğurda her türlü fedakarlığı, gerek şahsım gerek Mardin halkı adına yapacağımı herkesin bilmesini istiyorum. Proje, Mardin merkez, Oğuz köyü, Dara Ören yeri, Midyat ve Savur ilçelerinde uygulanacaktır. Öngörülen faaliyetler turizm alanlarının canlandırılması ve rehabilite edilmesi, kamu kuruluşlarının ve kar amacı gütmeyen kuruluşların her türlü bilgi ve iletişim araçlarını kullanması yoluyla tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin desteklenmesi, turizm bilgi tesisleriyle merkezlerinin kurulmasıdır."

Yıkıma ilk olarak kamu binalarından başlanacağını ifade eden Duruer, "İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İle işbirliği içinde 1. Caddedeki karmaşıklığın giderilmesi ve tarihi çarşının olabildiğince düzene sokulması amacıyla ilgili kurumlarımızla koordinasyon içinde, üzerimize düşen gayreti göstereceğiz. Avrupa kültür başkenti olmaya aday bir şehir olabilecek potansiyele sahibiz" dedi.
AA


Geri Dön