28 / 03 / 2024

Eskidji, Tavuk Adası´nda müze kurmaya hazırlanıyor!

Eskidji, Tavuk Adası´nda müze kurmaya hazırlanıyor!

Müzayede salonlarında büyüyen ve daha sonra emlak sektörüne adım atan Eskidji şirketi, Ayvalık´taki ünlü Tavuk Adası´nda müze kurmaya hazırlanıyor



Dikran Masis´in kurucusu olduğu, TMSF´nin birçok ihalesine de aracılık eden Eskidji firması, `Eskidji Müzecilik ve Sanatsal Faaliyetler´ adlı bir şirket kurdu. Eskidji yetkilileri, bu yıl satın aldıkları Ayvalık Cunda´nın karşısındaki Tavuk Adası`nda bir müze kurma hazırlığında olduklarını söylüyor.

Kültür Bakanlığı´ndan alınan izinle adada bulunan 200 yıllık Ay Yoannu Tou Prodromou Manastırı´nı restore edeceklerini belirten yetkililer, burasının Ege kültürünün bütün unsurlarını yansıtan bir müzeye çevrileceğini anlatıyor. 2 - 3 yıl sürmesi beklenen restorasyonun ardından manastırın sanat atölyeleri ile bir kültür merkezi haline getirileceği de belirtiliyor.

Ayrıca `Eskidji Çarşı İşletmeleri´ adlı yeni bir şirket daha kuran Eskidji, Yenibosna´da faaliyet gösteren Bit Pazarı´nı da bununla idare edecek. Ucuzluk çarşısı olarak faaliyet gösteren Bit Pazarı´nı Anadolu´ya yayma projesi de gündemde.
Serkan Arman/Milliyet


Geri Dön