23 / 04 / 2024

Eskişehir Bademlik SPA ve Termal Otel için düğmeye basıldı!

Eskişehir Bademlik SPA ve Termal Otel için düğmeye basıldı!

Eskişehir’de Bademlik SPA ve Termal Otel’in temelini atan Polimeks, İstanbul ve İzmir’de yeni otel yatırımlarına devam ediyor



Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketlerinden Polimeks, yatırımcı şapkasını genişleterek yurtiçinde yeni yatırımlara imza atmayı hedefliyor. Eskişehir’de yapımını üstlendiği Bademlik SPA ve Termal Otel’in temelini atan şirket,  İzmir  Alaçatı ve İstanbul Karaköy’de yeni otel yatırımlarını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

  

Yurtdışında üstlendiği doğru ve nitelikli projeler ile dünya inşaat liginde üst sıralara doğru yükselmeye devam eden Polimeks, yatırımcı şapkasını genişleterek yurtiçinde yeni projelere ağırlık vermeyi hedefliyor. Üç girişimci ortağın mimari, mühendislik ve kurumsal yönetimdeki yetenekleriyle yurtiçinde yeni projeler geliştirmeye hazırlanan şirket, ilk olarak Eskişehir’de yapımını üstlendiği Bademlik SPA ve Termal Otel’in temelini attı. Polimeks’in İzmir Alaçatı ve İstanbul Karaköy’de yeni otel yatırımları ise devam ediyor.


Polimeks İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, Eskişehir’de yapımı üstlenilen Bademlik SPA ve Termal Otel’in temel atma töreni için düzenlenen basın gezisinde, şirketin gelecek dönem beklenti ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 


Yurtiçi yatırımlara ağırlık verilecek


Polimeks’i 1995 yılında diğer iki ortağı Cem Siyahî ve Abdullah Gözener ile birlikte kurduklarını ifade eden Polimeks İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, “Şirket olarak bugüne kadar yurtdışında önemli projeler üstlendik. Önümüzde yıllarda özellikle yatırımcı olarak yurtiçinde yeni projelere ağırlık vermeyi amaçlıyoruz. Türkiye’deki yatırımlarımızı şirket bünyesinde faaliyet gösteren Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Polidev) çatısı altında genişletmeyi planlıyoruz” diye konuştu. 


Erol Tabanca şöyle konuştu: “Eskişehir’de yapımı üstlenilen Bademlik SPA ve Termal Otel projesi toplam 25 bin 619 m2 alan üzerinde doğa ile uyumlu bir sekilde inşa edilecek. Bademlik SPA ve Termal Otel projesi, 68 adet standart oda, 46 adet premium oda, 4 Adet junior suite oda, 6 adet dublex oda, 8 adet executive suit oda, 4 adet honeymoon oda, 1 adet presidential oda ve 16 adet bungalow odası olmak üzere toplam 153 oda kapasitesine sahip olacak. Bademlik SPA ve Termal Otel projesi içerisinde ayrıca 3 bin m2 lobi bölümü, 1400 m2 konferans alanı, 2 bin m2, 500 kişilik çok amaçlı, düğün ve balo salonu, genel ve a’la carte restoran, 3 bin 700 m2 spa, hamam, fitness bölümü,  yürüyüş yolları, açık ve kapalı otopark alanları yer alıyor. Projenin inşaatının Eylül 2013’de tamamlanması planlanıyor.”


Eskişehir Bademlik SPA ve Termal Otel için düğmeye basıldı!


Kentsel dönüşüm Türkiye’nin yapı profilini düzeltecektir


Gelecek dönemlerde yurtiçinde yeni projelere ağrılık vermeyi hedeflediklerini söyleyen Erol Tabanca, “Şirket olarak ülke dışında yapılandık ve projelerimizin çok büyük kısmını ülke dışında gerçekleştirdik. Yurtiçinde daha önce Kemer Country Residence projesi, Kemer Country Orman Evleri ve Kempinski Residences Astoria gibi önemli projelerin yapımını üstlendik. Önümüzdeki dönemlerde özellikle kentsel dönüşüm süreci ile birlikte inşaat-gayrimenkul sektöründe daha aktif rol almayı hedefliyoruz. Kentsel dönüşüm süreci Türkiye’nin yapı profilinin düzeltilmesi konusunda bir zorunluluk olarak görülüyor. Biz de şirket olarak halihazırda Eskişehir’de iki bölgede kentsel dönüşüm projesi çalışmalarını sürdürmekteyiz. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinde kentsel dönüşüm projelerine sıcak bakıyoruz. Bu alandaki fırsatları değerlendirmeyi planlıyoruz” dedi. 


Kentsel dönüşüm iyi planlanmalı, iyi organize edilmeli


Erol Tabanca sözlerine şöyle devam etti: “Kentsel dönüşüm projelerinin özellikle deprem riski içeren İstanbul ve diğer şehirler için bir kurtuluş yolu olarak gözüküyor. İyi planlanması ve iyi organize edilmesi halinde kentsel dönüşüm süreci sağlıklı yapılara kavuşmak açısından büyük bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor. Böyle bir fırsatın, özelikle fırsat kısmını abartarak aşırı getiri sağlayan oluşumlar haline dönüşmemesi gerekir. Şehircilik ve mimari kriterler içinde kalmak kaydı ile yapılacak çalışmaların yararlı olacağına inanıyorum.” 


Karaköy’de 25 odalı butik otel 


İstanbul’da yatırım düşüncelerinin her zaman var olduğunu belirten Erol Tabanca, “Geçtiğimiz günlerde İstanbul’un en eski ticaret merkezlerinden Karaköy bölgesinde bir bina satın aldık. 19 yüzyılda inşa edilen bina ile ilgili çalışmalar henüz proje aşamasında. Buranın yaklaşık 25 odalı bir butik otel ve cafe\restorandan oluşacak bir otel projesi olması planlanıyor. Otelin üst odaları, boğaz ve tarihi yarımada manzarasına sahip olacak. Tarihi görünümüne sadık kalınarak hayat verilecek bu binanın 2013 yılında operasyona geçmesi hedefleniyor. Ayrıca İstanbul’da Süleymaniye, Balat ve Karaköy hala ilgi alanımız içerisinde yer alıyor” dedi. 


İzmir Alaçatı’da 4 yıldızlı tatil köyü 


Eskişehir ve İstanbul’un yanı sıra İzmir Alçatı’da da turizm yatırımları olduğunu açıklayan Erol Tabanca, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 49 yıllığına tahsis edilen ve deniz kenarında yaklaşık 30 bin m2’lik arsa üzerinde 4 yıldızlı ve 300 yataklı bir tatil koyu inşa etmeyi planlıyoruz. Projenin 2014 yılı içerisinde hizmete açılması amaçlanıyor” diye konuştu. 


Türkmenistan’ın ilk teknoparkını inşa edecek


Yurtdışında yeni projeler üstlenmeye devam ettiklerini açıklayan Erol Tabanca, “Türkmenistan’ın ilk teknoparkının yapımını üstlendik. Teknopark projesi Aşkabat’ın Bekreve semtinde inşa edilecek. Projenin 2014 yılında tamamlanması planlanıyor” dedi. 


Olimpiyat Kompleksi’nin ikinci etabı 1,39 milyar dolar


Mayıs ayı içinde Aşkabat Olimpiyat Kompleksi’nin birinci etabının ardından ikinci etabının da yapımını üstlendiklerini belirten Polimeks İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, “Kompleks içerisinde 5 bin kişilik kapalı su sporları tesisi, 5 bin kişilik salon atletizm oyunları tesisi, 4 bin kişilik kapalı tenis tesisi, 5 yıldızlı 450 kişilik otel, kültür merkezi, atlet rezidansları ve kapalı otopark yer alacak. Olimpiyat Kompleksi’nin ikinci etabı, toplam 280 bin 394 m2’lik kapalı alan büyüklüğüne sahip olacak.  Aralık 2015’de tamamlanması planlanan projenin yatırım bedeli ise 1,39 milyar dolar olarak hesaplanıyor” diye konuştu. 


17 yılda Türkmenistan’da 118 proje tamamladı


Geriye dönüp bakıldığında kısa zamanda büyük yol kat ettiklerini belirten Erol Tabanca, “Kuruluşumuzdan bu yana geçen 17 yıllık sürede sadece Türkmenistan’da birbirinden nitelikli 118 projenin yapımını üstlendik. Şirket portföyümüzün yüzde 95’lik bölümünü Türkmenistan’da üstlendiğimiz projeler oluşturuyor. Ülkede zengin kültürel özellikler taşıyan Anayasa Anıtı, kültür-sanat kompleksleri, tarihsel ve sanatsal öneme sahip anıtlar, kamu binaları, otel, hastane, arıtma tesisi, hipodrom ve alışveriş merkezleri gibi farklı kullanım özelliklerine sahip projeleri hayata geçirdik. Şirket olarak yaptığımız işin en iyisini yapma hedefiyle hareket ediyoruz. 2011 yılında yapımını tamamladığımız 17 proje ile önemli bir başarıya imza attık” dedi. 


Türkiye’nin en çok ihracat yapan 7’nci şirketi


Türkmenistan’da üstlendikleri projeler ve yaptıkları ihracat rakamları ile Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladıklarını vurgulayan Erol Tabanca şunları söyledi: “2010 yılında Türkmenistan’a yaptığımız toplam 1.235 milyar ABD Doları tutarındaki ihracat ile Türkiye’nin en çok ihracat yapan yedinci şirketi olduk. Aynı yıl Türkiye’nin Türkmenistan’a gerçekleştirdiği ihracat miktarı ise 1.139 milyar ABD Doları olarak gerçekleşti. Şirket olarak 2011 yılında yaptığımız toplam ihracat rakamımız ise 1.878 milyar ABD Dolar. Son 5 yıllık dönemde Türkmenistan’a gerçekleştirdiğimiz ihracat hacmi 4.174 milyar dolara ulaştı. Polimeks’in Türkmenistan ve Türkiye’deki faaliyetlerinin yanı sıra Suudi Arabistan ve Çin’de de ofisleri bulunuyor” 


POLİMEKS


Polimeks’in temelleri, şirketin kurucu ortaklarından mimar Erol Tabanca’nın 1992 yılında gittiği Türkmenistan’daki yatırım olanaklarını keşfetmesiyle atıldı. Erol Tabanca, bakir ve yatırıma açık bir pazar olarak değerlendirdiği Türkmenistan’da, iki ortağı Cem Siyahi ve Abdullah Gözener ile birlikte 1995 yılında Polimeks şirketini kurdu. Kısa zamanda çok yol kat eden Polimeks, bugün 13 bin 570 çalışanı ile dünya inşaat liginde istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdürüyor. 


17 yılda 118 projenin altına imza attı


Üç girişimci ortağın mimari, mühendislik ve kurumsal yönetimdeki yetenekleriyle doğru ve nitelikli projeler üstlenen Polimeks, kuruluşundan bu güne geçen 17 yıllık sürede Türkmenistan’da toplam 118 projeye imza attı. Hâlihazırda şirket portföyünün yüzde 95’lik bölümü Türkmenistan’da üstelendiği projelerden oluşuyor. 


2011 yılında 17 proje tamamladı


Polimeks, başta  Orta Asya’nın en büyük spor kompleksi olarak gösterilen Aşkabat Olimpiyat Kompleksi ve Türkmenistan’ın zengin kültürel özelliklerini taşıyan Anayasa Anıtı, Bağımsızlık ve Tarafsızlık Anıtı gibi, kültür-sanat kompleksleri, tarihsel ve sanatsal öneme sahip anıtlar, hükümet binaları otel, hastane, arıtma tesisi, çimento fabrikaları, hipodrom ve alışveriş merkezleri gibi farklı kullanım özelliklerine sahip birbirinden nitelikli projelerin altına imza attı. Geliştirdiği anahtar teslim projelerinin yanı sıra sağladığı yüksek istihdam ve ekonomik fayda ile sektörünün önemli bir oyuncusu konumuda bulunan Polimeks, bu başarısını 2011 yılında yapımını tamamladığı 17 proje ile taçlandırdı. 


“En Büyük 225 Uluslararası Müteahhit” sıralamasında 59. Sırada


Yaptıkları işin en iyisi olmayı hedefleyen ve sahip olduğu bilgi ve birikimi ile yurtiçinde ve yurtdışında üstlendiği birbirinden büyük projeler ile kısa zamanda sektördeki başarısını ispatlayan Polimeks, dünyanın en büyük uluslar arası müteahhitlik firmalarının belirlendiği araştırmalarda üst sıralara doğru tırmanmayı sürdürüyor. Polimeks, 2011 yılında inşaat sektörün en prestijli yayınlarından uluslar arası Enginnering News Record (ENR) Dergisi tarafından “En büyük 225 Uluslararası Müteahhit” sıralamasında 59’uncu sırada gösterildi. Şirket aynı listede yer alan 31 Türk firması arasında ilk sırada yer aldı. 


Polimeks, ekonomi dergisi Fortune Türkiye tarafından yapılan Türkiye’nin en büyük 500 şirketi araştırmasında 2011 yılında 34. sırada gösterildi. Polimeks, aynı araştırmada çalışan sayısı en yüksek 3’üncü, en çok ihracat yapan şirketler sıralamasında 7’inci, faiz ve vergi öncesi karını en çok artıranlarda 36’ıncı, ihracatını en çok arttıranlarda 46’ıncı ve öz kaynak karlılığı en yüksek şirketlerde 17’inci sırada yer aldı. 


Yurtiçinde yatırımcı şapkasının genişletilmesi hedefleniyor


Polimeks, yurtdışı projelerinin yanı sıra yurtiçinde de önemli projelerin altında imzası var. Gelecek dönemlerde taahhüt ve genel müteahhitlik sektöründe yurtdışı projelerindeki kapasitesini yükseltmeyi hedeflen Polimeks, önümüzdeki yıllarda yatırımcı şapkasını genişleterek yurtiçinde yeni projelere ağrılık vermeyi hedefliyor. 


Türkiye’deki yatırımlarını şirket bünyesinde faaliyet gösteren Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Polidev) çatısı altında genişletmeyi hedefleyen Polimeks, kentsel dönüşüm süreci, mütekabiliyet yasası ve 2B kanunun yürürlüğe girmesi ile yeni projeler ile inşaat-gayrimenkul sektöründe daha aktif rol almayı hedefliyor. Polimeks, ayrıca Eskişehir’de SPA ve Termal Otel’i projesinin yapımını üstlendi. SPA ve Termal Otel projesinin inşaatının Eylül 2013’de tamamlanması planlanıyor. Şirketin yurtiçinde yapımını üstlendiği projeler arasında Kemerburgaz Country Residence, Kemerburgaz Orman Evleri ve Kempinski Residences Astoria yer alıyor. 


Türkiye’nin en çok ihracat yapan şirketleri arasında


Türkmenistan’da üstlendikleri projeler ve yaptıkları ihracat rakamları ile Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladıklarını vurgulayan Polimeks, 2010 yılında bütün Türkiye’nin Türkmenistan’a gerçekleştirdiği ihracat miktarı 1.139 milyar ABD dolar oldu. Polimeks’in aynı dönemde sadece Türkmenistan’a sevk ettiği malzeme miktarı 1.235 Milyar ABD doları, 2011 yılında ise 1.878 Milyar ABD Doları olarak gerçekleşti. Polimeks’in son 5 yıllık dönemde Türkmenistan’a sevk ettiği malzeme hacmi 4.174 Milyar dolara ulaştı.  Polimeks’in Türkmenistan ve Türkiye’deki faaliyetlerinin yanı sıra Suudi Arabistan ve Çin’de de ofisleri bulunuyor. 

 

2010’un en çok istihdam yaratan 2. şirketi


Polimeks, üstlendiği önemli projeler kadar yarattığı istihdam ile Türkiye ekonomisine olan katkısını sürdürüyor. 2010 yılında Türkiye’nin en çok istihdam yapan ikinci şirketi olma başarısını gösterenşirket, halen faaliyetlerine devam ettiği Türkmenistan, Türkiye, Suudi Arabistan ve Çin’de toplam 13 bin 570 çalışanı ile istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdürüyor. Üstlenilen projelerin niteliklerine göre istihdamını da arttıran Polimeks, 2011 yılında toplam 28 bin çalışan sayısına ulaştı. 


Şeffaflık, iş ortağına saygı ve takım çalışması


Taahhüt ve genel müteahhitlik hizmetleri altında; anıtsal kamu yapılarından ticari komplekslere, otel, hastane arıtma tesisi gibi teknik işlevi yoğun projelerden kültür ve sanat komplekslerine, hipodrom ve spor kompleksleri, konut sitelerine kadar uzanan geniş bir portföyün sahibi olan Polimeks’in başarısının temelinde takipçi, çalışan iş anlayışı, en yeni inşaat teknikleriyle geliştirilen hizmet kalitesi, dürüstlük, iş ortağı ve müşterilerine karşı duyduğu saygı, şeffaflık, takım çalışmasına dayanan yönetim ve üretim anlayışı gibi değerler yer alıyor. 


Polimeks, Rusya Sanayiciler ve İşverenler Birliği tarafından ikinci kez düzenlenen "Rusya'nın En İyi Şirketleri" yarışmasında, sanayinin destekçisi ve serbest ticaret sembolü olan, “Büyük Katerina" (Yekaterina Velikaya) ödülüne layık görüldü. Polimeks'e Büyük Katerina Ödülü'nü getiren ise Rusya’da yaptığı Ritz Carlton Oteli oldu. Ayrıca Türkmenistan’ın para birimi Manatın üzerinde Polimeks tarafından yapımı tamamlanan iki anıtın resmi yer alıyor. Bu iki proje Polimeks için bir gurur kaynağı oluşturuyor. 


5 yılda 4.174 milyar ABD Dolar ihracat yaptı


Türk müteahhitlerinin bugüne kadar 24 milyar dolarlık iş üstlendiği Türkmenistan-Türkiye ticaret hacmi 2011 yılda 2 milyar dolara yükseldi. Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ticari ilişkiler, özellikle müteahhitlik alanında 2008 yılında rekor seviyelere ulaşan taahhütlerle birlikte son yıllarda hızlı bir ivme kazandı. 


İki ülke arasındaki starejik işbirlikleri ve ekonomik ilişkilerin gelişmesinde Polimeks’in önemli bir katkısı bulunuyor. 2007-2011 yılları arasında Türkiye ve Türkmenistan arasındaki ticari projeksiyonlara  bakıldığında, toplam ticaret hacminin 6.471 milyar  ABD Dolarına ulaştığı görülüyor.


Aynı dönem içerisinde Türkiye’nin Türkmenistan’a olan ihracat miktarı ise 4.583 milyar  ABD Doları oldu. 2007-2011 yılları arasında Polimeks’in Türkmenistan’a yaptığı ihracat miktarı ise toplam 4.174 milyar  ABD Doları olarak gerçekleşti. 


Yönetim Kurulu Üyeleri

Erol Tabanca-Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı

Polimeks İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, şirketin bugün geldiği noktaya ulaşmasında büyük payı olan Erol Tabanca üstleniyor. 1995 yılında Polimeks’in kurulmasından önce çeşitli mimarlık ve inşaat şirketlerinde yönetici pozisyonlarında bulunan Tabanca, sektörde mimar ve müteahhit olarak yaklaşık 25 yıllık bir deneyime sahip. 


Erol Tabanca, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olma görevinin yanı sıra kavramsal tasarım faaliyetleri doğrultusunda geliştirilen projelerde şirketin baş mimarı olarak da görev yapıyor.  Ankara  Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde Mimarlık eğitimi alan Erol Tabanca’nın, Türkmenistan’da gerçekleştirilen projeler kapsamında ülkenin mimari, sanat ve iş ortamında yaptığı üstün katkılarından dolayı Türkmen Hükümeti tarafından verilen, çok sayıda resmi fahri payesi bulunuyor.  


Eskişehir Sanat Enstitüsü mezunu olan Tabanca’nın sanat tutkusuyla paralel olarak Polimeks, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’ndeki 7 bin değerli objenin bulunduğu Sanal Sanat Müzesi Projesi de dâhil olmak üzere Türkiye'de çeşitli sanat projelerine destekleyici olmaktadır.


Cem Siyahi-Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Polimeks kurucu ortaklarından Cem Siyahi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Siyahi’nin finans ve idari yönetim alanında 30 yılı aşkın deneyimi bulunuyor.


Abdullah Gözener-Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Abdullah Gözener, Ankara Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. PolimeksWin kurucuları arasında yer alan Abdullah Gözener, şirketin Yönetim Kurulu Üyesi ve Baş Operasyonlar Sorumlusu olarak görev yapıyor. Türkiye’nin ve dünyanın en önemli genel müteahhitlik firmalarında inşaat ve gayrimenkul geliştirme konusunda önemli görevler üstlenen Gözener’in sektörde 25 yılı aşkın bir deneyimi var. . 


Eser Mumcular-Yönetim Kurulu Üyesi

Eser Mumcular, 1995 yılında kurulan Polimeks’in kurucuları arasında yer alıyor. Mumcular halen şirketin Türkmenistan’daki operasyonlarından sorumlu ülke yöneticisi konumunda. Eser Mumcular, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun. 


Birol Öngör-Denetim Kurulu Başkanı

İnşaat ve gayrimenkul alanında önemli deneyimlere sahip olan Birol Öngör, sektörde 42 yılı aşkın bir süredir çalışıyor. Profesyonel iş hayatında NADGECO’da (NATO Hava Savunma Yer Ortamı A.Ş) adım atan Öngör, yurt içinde ve yurt dışında STFA, TÜMAŞ, KC Construction gibi büyük inşaat şirketlerinde çeşitli pozisyonlarda görev yaptı. Polimeks’e katılmadan önce, GAMA İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Öngör, yurtdışı deneyimleri sayesinde her tür ve boyutta projelerde, Polimeks’in inşaat teknikleri ve uygulamaları konusunda son derece geniş bir anlayışa sahip olmasına büyük katkı sağladı. Birol Öngör, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği yüksek lisansı yaptı.


Rakamlarla Polimeks 

Çalışan Sayısı                :  13.570

Yurtiçi Çalışan Sayısı                      :  286

Yurtdışı Çalışan Sayısı:                  :   13.284

Tamamlanan Proje Sayısı             :   118

Devam Eden Proje Sayısı              :   6

Yurtiçi                :   2

Yurtdışı                :   4

Toplam İhracat Rakamı                :  4.174.887.739,76    ABD Doları

2007                                                 :  38.307.129,70         ABD Doları

2008                                                 :  240.307.846,49       ABD Doları

2009                                                 :  782.276.417,22       ABD Doları

2010                                                 :  1.235.747.320,41    ABD Doları

2011                                                 :  1.878.249.025,95    ABD Doları 


Polimeks yurtdışında ve yurtiçinde devam etmekte olan projeleri şu şekilde sıralanıyor: 

Türkmenistan-Lebap Çimento Fabrikası-Bitiş Tarihi- 01.08.2012    

Türkmenistan- Ashgabad Olimpik Merkezi 1.Bölüm -Bitiş Tarihi- 01.04.2014

Türkmenistan- Ashgabad Olimpik Merkezi 2.Bölüm -Bitiş Tarihi- 01.12.2015

Türkmenistan-VIP iskele, Yat Marina ve Güvenlik-Bitiş Tarihi- 01.12.2012  

Eskişehir-Turistik Termal ve Hidroterapi Merkezi-Bitiş Tarihi- 02.09.2013   

İzmir-Çeşme-Alaçatı Turistik Otel Projesi-2014


Geri Dön