29 / 03 / 2024

Eskişehir Eti Maden İşletmeleri Binasının temeli atıldı!

Eskişehir Eti Maden İşletmeleri Binasının temeli atıldı!

Eskişehir’de 13 milyon TL’lik yatırım harcaması yapılan ve 450 günde tamamlanması planlanan Eti Maden İşletmeleri Teknoloji Geliştirme Binasının temeli törenle atıldı.



Eskişehir’de 13 milyon TL’lik yatırım harcaması yapılan ve 450 günde tamamlanması planlanan Eti Maden İşletmeleri Teknoloji Geliştirme Binasının temeli törenle atıldı.Temel atma töreni öncesinde konuşan Ak Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Eti Maden İşletmelerine bağlı Kırka Bor Tesisleri’nin, hem şehre hem ülke ekonomisine ciddi katkı sağladığını, ülkenin yararına bu çalışmaların artarak devam etmesini istediklerini söyledi. Son 12 yıllık dönemde Kırka’nın küllerinden yeniden doğduğunu belirten Milletvekili Koca, “Bundan birkaç yıl önce tamamladığımız ama resmi olarak açılışını yapamadığımız Pente 4 Tesisleri çalışmalarına devam ediyor ve kısmet olursa önümüzdeki günlerde devreye alacağımız Pente 5 Tesisleri var, burası yıllık 500 bin ton kapasitesi olan yeni bir tesis olacak, önümüzdeki ay üretime başlayacak ve açılışını gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Buradaki tesislerin toplam kapasitesinin 900 bin ton olduğu göz önüne alındığında; bu kapasitenin yarısından fazlasını Pente 5 tesisinin gerçekleştireceğini ifade eden Milletvekili Salih Koca, “Bu da üretim ve istihdam demek, ben cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, işletme müdürlerine, tüm çalışanlarına, yürekten teşekkür ediyorum” dedi.


İHRACATTA 1’İNCİ: 872 MİLYAR dolar

Tören öncesinde konuşan Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Recep Akgündüz de önemli bilgiler vererek, tesisi tanıttı. Türkiye maden kaynaklarını ekonomiye kazandırmakla sorumlu Eti Maden İşletmeleri’nin geçen yıl 2 milyon ton ürün üretimi karşılığında 872 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini kaydeden Recep Akgündüz, “Geçen yıl ihracatta 1’inci sırada yer aldık ve bu ihracatımızın yarısı da Kırka Bor İşletmemizden gerçekleştirilmektedir. Bu anlamda burası bizim için göz bebeği bir işletmedir” şeklinde konuştu.



DÜNYA BOR PİYASASININ LİDERİ

Dünya bor piyasasının lideri konumundaki Eti Maden İşletmeleri’nin yatırımlarına sürekli devam ettiğini dile getiren Akgündüz şunları söyledi: “Sürekli yeni istihdam kaynakları oluşturuyoruz. Bu anlamda işletmemize son 10 yılda 610 milyon TL’lik yatırım yapıldı, 2015 yatırım ödeneği 135 milyon Türk Lirası’dır. Şuanda 26 tane önemli yatırım projesi devam ediyor. Eskişehir ve çevresine yıllık 82 milyon TL’lik katkı sağlıyoruz. Son 10 yılda 2150 kişi ilave istihdam sağlandı. 2015 yılında devreye alınacak yeni üretim tesisleriyle birlikte yeni istihdam kaynakları oluşturulmaya devam edilecek.”

Akgündüz, Kırka Teknoloji Geliştirme Binası’nda yapılacak çalışmaları ise şöyle özetledi: “Temeli atılacak Kırka Teknoloji Geliştirme Binası’nda teşekkülümüzün ürettiği ürünlerin kalitesinin arttırılması, yeni ürünlerin, teknolojilerin geliştirilmesi için faaliyet yapılacak. 450 günde tamamlanmasını planlıyoruz, yaklaşık 13 milyon TL’lik bir yatırım harcaması yapıldı burası için.”


Milliyet 


Geri Dön