29 / 03 / 2024

Eskisehir Fuar Kongre Merkezi ve ETO binası ne zaman bitecek?

Eskisehir Fuar Kongre Merkezi ve ETO binası ne zaman bitecek?

ETO Başkanı Metin Güler, Eskisehir Fuar Kongre Merkezi ve ETO Hizmet Binası projesi için inşaat alanında incelemede bulundu.



Eskişehir Ticaret Odası'nın 123 yıllık tarihinin en büyük projesi olan Eskişehir Fuar Kongre Merkezi (EFKM) ve ETO Hizmet Binası için yüklenici firma ile imzaların atılmasının ardından çalışmalar süratle başladı. Projenin yüklenici firmaya teslim edilmesinden bu yana bir ay geçmesine rağmen hafriyat ve temel çalışmalarında önemli aşama kaydedildi. Haftanın 7 günü süren çalışmalar neticesinde Kongre Binası için 197 kamyon, ETO Hizmet Binası için 984 kamyon, Fuar alanı için ise 3705 kamyon, toplam 4886 kamyon hafriyat yapıldı. Projenin planlanan sürede bitirilmesi için temel hazırlıklar tamamlandı ve şantiye yerleşkesi oluşturuldu. 


Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, oda meclisince projenin gidişatını takip etmek için oluşturulan EFKM ve Hizmet Binası komisyonu ile birlikte inşaat sahasında incelemede bulundu. 

Yüklenici firmadan projenin gidişatı hakkında bilgi alan ETO Başkanı Metin Güler, inşaat sürecinin hızlı bir şekilde ilerlemesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. EFKM projesini sadece ETO'nun değil tüm Eskişehir'in projesi olarak gördüklerini belirten Başkan Güler, Eskişehir'in hayali olan Eskişehir Fuar Kongre Merkezi projesinin 16 ay içinde bitirilmesini ve 2018 yılında hizmete sunmayı planladıklarını söyledi. 




Eskişehir'in Sesi Son Haber


Geri Dön