26 / 04 / 2024

Eskişehir kiralık konut sorunu yaşıyor!

Eskişehir kiralık konut sorunu yaşıyor!

Konut sıkıntısının hat safhada olduğu yollarda kiralık ev bulmanın adeta mucize olduğu dönemlerde kira fiyatlan da fırlamış, kirada oturan pek çok vatandaş ise sıkıntılı günler yaşamıştı.





TOKİ ile başlayan yeni konut furyasının müteahhitler eli ile yapılan binlerce yeni konut ile sürmesi şehrin adeta konuta doymasına yol açmış, bu durum ise en çok kiracıları sevindirmişti. 

Ancak konut üretim hızının aynı seviyede devam etmesi, yapılan konutlann ise kiralık yerine satılık olarak değerlendirilmesi ortaya  kiracılar için yeni bir sıkıntılı süreç getirdi. Şehirde son derece azalan kiralık konutlara ulaşmakta sorun yaşayan Eskişehirli kiracılar, bulduklan eski konutlara ise kira bedelleri nedeniyle yaklaşamıyor. 


EN UCUZ KONUT 700 TL 

Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik ise sorunun fiyatlan da artırdığını söyledi. Kiralık ev bulmanın zorlaştığına dikkat çeken Çelik; "Yeni binalarda hiç kiralık yok. Ancak eski binalarda bulunabilir. Onlann fiyatlan da 700 ila 1500 TL arasında değişiyor" diye konuştu. 


İstikbal



Geri Dön