19 / 04 / 2024

Eskişehir Kızılinler Termal Turizm Merkezi'nde tahsis ihale süreci başladı!

Eskişehir Kızılinler Termal Turizm Merkezi'nde tahsis ihale süreci başladı!

Eskişehir’de yapılması planlanan Kızılinler Bölgesi Termal Turizm Merkezi İmar Planları ortaya çıkan proje ile ilgili olarak tahsis süreci başlatıldı.



Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kızılinler Termal Turizm Bölgesinde yer alan 3 adet taşınmaza ilişkin Kamu Taşınmazı Tahsis Duyurusu 15 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazete’de yapıldı. Buna göre, 1 milyon 198 bin 647 metrekarelik alan, turizm amaçlı yatırım yapılmak üzere yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek. Böylelikle uygulamaya yönelik adımlar atılmış olacak.


Konuyla ilgili olarak konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç; projenin Eskişehir’e büyük katkı sağlayacağını belirterek “Planlamaları Temmuz 2009'da yapılan, büyük emek ve mücadele sonucu bugünlere gelen Kızılinler Termal Turizm Merkezi'nin tahsis ihale duyurusu haberini aldık. Eskişehir turizmine büyük katkı sağlayacaktır ve Eskişehir’de termal turizmin önü açacak projenin tahsis ihalesi aşamasına gelmesinde emeği geçen başta planlama ekibimizi kutluyor, Bakanlığın teknik ekibine, bürokratlarına ve proje sürecinde görev yapan değerli Bakanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Eskişehir Anadolu



Haber Milli İrade'de şu şekilde yer aldı;


Eskişehir'in önünü açacak termal proje Eskişehir'in termal turizmine yönelik kim bilir kaçıncı yazıdır bu. 

Kentimizin dünya literatürüne girmiş termal sularının boşa akıp gitmesi insanın gerçekten de içini acıtıyor. 

Polimeks tarafından yapılan ve Rixos tarafından işletilen otel, termal anlamda ilk ciddi yatırımıydı. 

Ancak önceki gün Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın verdiği müjde, gerçekten de Eskişehir'in önünü açacak bir proje. 

Ataç Kızılinler projesini ilk açıkladığında oldukça heyecanlanmış ve bugünkü duygulara kapılmıştım. 

Dönemin AKP'li Kültür ve Turizm Bakanı, Ertuğrul Günay da sıcak bakmıştı bu projeye. 

Ancak daha sonra rafa kaldırıldı. 

Sürecin uzun olacağı o zamandan belliydi. 

Gerçi bundan sonraki süreç de öyle çabuk olacağa benzemiyor. 

Ahmet Ataç'ın verdiği müjde, Kızılinler Bölgesi Termal Turizm Merkezi İmar Planları ile ilgili olarak tahsis süreci başlatılmasıydı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kızılinler Termal Turizm Bölgesinde yer alan 3 adet taşınmaza ilişkin Kamu Taşınmazı Tahsis Duyurusu 15 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazete'de yapıldı. Buna göre, 1 milyon 198 bin 647 metrekarelik alan, turizm amaçlı yatırım yapılmak üzere yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek. Böylelikle uygulamaya yönelik adımlar da atılacak. 

Şimdi bundan sonra Eskişehir'in önünü açacak, termal suların değerlenmesine neden olacak ve kent ekonomisine büyük katkı sağlayacak projeler geliştirilecek. 

Ahmet Ataç, "Planlamaları Temmuz 2009'da yapılan, büyük emek ve mücadele sonucu bugünlere gelen Kızılinler Termal Turizm Merkezi'nin tahsis ihale duyurusu haberini aldık. Eskişehir turizmine büyük katkı sağlayacaktır ve Eskişehir'de termal turizmin önü açacak projenin tahsis ihalesi aşamasına gelmesinde emeği geçen başta planlama ekibimizi kutluyor, Bakanlığın teknik ekibine, bürokratlarına ve proje sürecinde görev yapan değerli Bakanlarımıza teşekkür ediyorum" demesi, projenin ne kadar önemli olduğunun da bir göstergesidir. 

Kızılinler projesi, hemen yanı başımızda termal turizmin başkenti olan Afyonkarahisar ile eşit duruma gelmemize neden olabilecek bir projedir. 

Tahsis sürecinin başlatılması sadece Kızılinler ile sınırlı değil, bu kapsamda Sakarulıca'da da yatırımlar yapılabilecek. 

Yeter ki Eskişehirliler olarak birlik ve beraberlik içinde olalım. 

Yatırımcı gelmesi için elimizden gelen çabayı gösterelim. 

Bu bölge sadece yerli değil, yabancı turistler için de önemli bir cazibe merkezi olacak. 

Mesleki toplantı 

Türkiye Gazeteciler Federasyonumun 50. Başkanlar Konseyi toplantısı dolayısıyla 4 gün Nevşehir'de olacağız. 

Öncelikle yerel basının sorunlarını masaya yatıracağız, ülkede medyanın durumuna genel bir bakış atacağız. TGF Genel Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca'nm koordinatörlüklerinde gelişen mesleki toplantıların yararı büyük oluyor. 

Bu nedenle 4 gün sizlerden uzak olacağız. 


Milli İrade 


Haber Posta Eskişehir'de şu şekilde yer aldı;


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kızılinler Termal Turizm Bölgesinde yer alan 3 adet taşınmaza ilişkin Kamu Taşınmazı Tahsis Duyurusu 15 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazete de yapıldı. Buna göre. I milyon 198 bin 647 metrekarelik alan. turizm amaçlı yatırım yapılmak üzere yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek. Konuyla ilgili bilgi veren Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç. 

"Planlamaları Temmuz 2(KW'da yapılmıştı. Tahsis ihale duyurusu haberini aldık. Eskişehir turizmine büyük katkı sağlayacaktır ve Eskişehir'de termal turizmin önü açılacak" şeklinde konuşlu. 


Frigya da değerlenecek

Frigya Bölgesi içinde kalan ve Eskişehir'e 11 kilometre uzaklıktaki Kızılinler. bu projeyle termal turizmin geliştirilmesi, golf. doğa. su sporları gibi alternatif turizm türlerinin bütünleşmesi ve yakın çevredeki diğer kültürel ve doğal değerlerle de ilişkilendirilmesi ile termal merkez haline getirilmesi amaçlanıyor. Kızılinler'e ulaşımda. Porsuk'un değerlendirilmesi ve bu bölgeye Esbot ile de yolculuk yapılması planlanıyor. Ayrıca, hızlı trenle  Ankara  ve İstanbul hatlarından kolaylıkla ulaşım yapılabileceği belirtiliyor. Bölgenin Frigya Vadisi ile iç içe olmasının Frigya'nın da turizm açısından değerlendirilmesine katkı sunması öngörülüyor. 



Posta Eskişehir 


Geri Dön