19 / 04 / 2024

Eskişehir Madame Tadia Otel, 123 yıl sonra yeniden hayat buldu!

Eskişehir Madame Tadia Otel, 123 yıl sonra yeniden hayat buldu!

Eskişehir’in en eski otellerinden biri olan Madame Tadia Otel, 123 yıl sonra yeniden hayat buldu. Halide Edip Adıvar gibi bir çok önemli ismi konuk eden Madame Tadia Otel’in Genel Müdürü Mücahit Semerci, otelin 2 yılda yakaladığı başarının sırlarını anlat



Eskişehir’in en eski otellerinden biri olan Madame Tadia Otel, 123 yıl sonra yeniden hayat buldu. Halide Edip Adıvar gibi bir çok önemli ismi konuk eden Madame Tadia Otel’in Genel Müdürü Mücahit Semerci, otelin 2 yılda yakaladığı başarının sırlarını anlattı.

Otelin adının nereden geldiğini anlatan Semerci, Madame Tadia’nın 1890’lı yıllarda Avusturya’dan Eskişehir’e taşındığını anlattı. Çok sempatik olan bu yaşlı kadının yabancı ve yerli yolcular tarafından çok sevilen bir otel işletmecisi olduğunu anlatan Mücahit Semerci, "Bu otel, Eskişehir’de çok uzun zaman gezginlerin, şairlerin, tarihçilerin, gazetecilerin uğrak yeri haline gelmiş. Bu devirde bütün Anadolu için her gün, sabahları Haydarpaşa’dan bir tek tren kalkıyor ve banliyö istasyonlarına da uğrayarak geç saatte ancak Eskişehir’de olabiliyormuş. Tren Eskişehir’e varınca bütün yolcular inmeye ve geceyi vagonlardan başka bir yerde geçirmeye mecburmuşlar. O tarihlerde çorbaları, börekleri ve sütlü kahvesiyle ünlü Madame Tadia, Anadolu Demiryolunu kullanan yolcular için bir marka olmuş. Araştırmalarımız sonucunda bu tarihi anı içimize çok sindi. Yeni bir otele Madame Tadia Otel ismini vererek tarihi otelin mirasına sahip çıkmak istedik” dedi.



Hürriyet


Geri Dön