29 / 03 / 2024

Eskişehir Şehir Hastanesi'nin temel atma töreni gerçekleşti!

Eskişehir Şehir Hastanesi'nin temel atma töreni gerçekleşti!

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Bu ay yıldızlı bayrak, Eskişehir'de ne kadar nazlı, ne kadar saygın dalgalanıyorsa Hakkari'de de Siirt'te de Şırnak'ta da öyle dalgalanacak. Çünkü, biz milletin birlik ve beraberliğinden yanayız, biz kardeşlikten yanayız"



"Önümüzde 1 Kasım seçimleri var. İyi bir fırsat. Elinizi vicdanınızı koyarak, aklınızda analiz yaparak kararınızı verin. O kararın başımız üzerinde yeri var". Milli Eğitim Bakanı Avcı: "Bu hastane sadece Eskişehir'e değil civar vilayetlere de hizmet edecek sağlık külliyesi olarak inşa ediliyor"


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu ay yıldızlı bayrak, Eskişehir'de ne kadar nazlı, ne kadar saygın dalgalanıyorsa Hakkari'de de Siirt'te de Şırnak'ta da öyle dalgalanacak. Çünkü, biz milletin birlik ve beraberliğinden yanayız, biz kardeşlikten yanayız" dedi.


Müezzinoğlu, 71 Evler Mahallesi'ndeki Eskişehir Şehir Hastanesi Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, söz verdikleri bir eserin temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.


AK Parti'nin millete hizmet için var olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, "Şehir hastaneleri ile ilgili çektiğimiz sıkıntıları bir Allah bilir, bir de sayın Cumhurbaşkanımız bilir. Anayasa Mahkemesi'ne gitmeler, yürütmeyi durdurma kararı aldırmalar, ondan sonrada utanmadan sıkılmadan 'bu hastanenin temeli Afyonkarahisar'a taşındı' diyenler. Birazcık yüzleri kızarsa onları affedeceğim ama ne yazık ki yüzleri de kızarmıyor. Utanmıyorlar, sıkılmıyorlar. İftira yapmaya, dedikodu yapmaya devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.


- "Bazıları Atatürk'ün gölgesine yan gelip, yatıyorlar"


Müezzinoğlu, Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:


''Siyaseti ülkenin geleceği için yapan ve muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir hedefi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bize vasiyet olarak söylediyse, o vasiyete sahip çıkan anlayışla çalışıyoruz. Bazıları Atatürk'ün gölgesine yan gelip, yatıyorlar. Bazıları onun adını kullanarak sefa sürüyorlar ama biz milletle beraber yürüyoruz. Ey Atatürk'ten geçinenler, biraz utanın ya, biraz alın teri, biraz beyin teri, biraz da gönül sızısı gerekir, gönül sızısı. Yüreğin millet için çarpacak. Beynin millet için çalışacak. Alın terini millet için dökeceksin ki bu eserler peş peşe gelsin. İnşallah bu anlamda o muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe 2023 yılında birlikte yürüyerek başaracağız."


Temeli atılan hastanenin kapalı alanının 290 bin metrekare olduğunu ve yatak başına 250 metrekare kapalı alan düştüğünü anlatan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Ey muhalefet, ey bu milleti dert edinmeyenler, ey ayrıştıran, ey çatıştıran, ey terörü provoke ederek bu ülkenin yarınlara yürümesine engel olanlar, ne yaparsanız yapın 78 milyon ülke insanının kardeşliğiyle muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki hedefe bu ülkeyi milletçe beraber taşıyacağız. Bu ay yıldızlı bayrak, Eskişehir'de ne kadar nazlı, ne kadar saygın dalgalanıyorsa Hakkari'de de Siirt'te de Şırnak'ta da öyle dalgalanacak. Çünkü, biz milletin birlik ve beraberliğinden yanayız, biz kardeşlikten yanayız. Çünkü biz bir ayrıştıran olmadık. Fitne fesat yuvası kuranlarla yan yana olmadık. Biz milletin rengiyle, mezhebiyle, bölgesiyle asla uğraşmadık 'vatan, millet, bayrak' dedik. 'Türkiye devleti ve Türk milleti' dedik. Hep birlikte inşallah bu yolculuğu çok daha iyi bir şekilde başaracağız. Önümüzde 1 Kasım seçimleri var. İyi bir fırsat. Elinizi vicdanınızı koyarak, aklınızda analiz yaparak kararınızı verin. O kararın başımız üzerinde yeri var. Biz asla Anayasa mahkemelerinin kurduğu tuzaklara sırtımızı dayamadık. Biz millete sırtımızı dayadık. Milletin geleceğini, milletin ortak aklı ve vicdanı ile şekillendirerek geldik. Yolculuğumuzu milletin vicdanı ile yapmaya devam edeceğiz."


Müezzinoğlu, sağlık alanında yapılan çalışmalara da değinerek, "Kanser ilacını ve gen analizleri yapan sistemi de ABD ve İngiltere'den sonra kuran 3'üncü ülke olacağız. Bunları başardığımızda muasır medeniyetin üstündeki hedefine daha çok yaklaşmış olacak" diye konuştu.


- "Diğer kentlere de hizmet edecek"


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise heyecan verici bir törene katıldığını belirterek, hastanenin Eskişehir'e kazandırılması için emeği geçenlere teşekkür etti.


Burasının şifa yurdu olmasını dileyen Avcı, "Bu hastane sadece Eskişehir'e değil civar vilayetlere de hizmet edecek sağlık külliyesi olarak inşa ediliyor" dedi.


Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, yüklenici firma yetkililerinden hastane inşaatının 2017 yılına kadar tamamlanması için söz aldı. Daha sonra protokol üyeleri beton dökme butonuna basarak, inşaatın temelini attı.


Programa, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ile vatandaşlar katıldı.


AA


Geri Dön