18 / 04 / 2024

Eskişehir stadının inşaatı Kasım'da bitecek!

Eskişehir stadının inşaatı Kasım'da bitecek!

Eskişehir'de yapımına devam edilen 35 bin kişi kapasiteli stadyum hakkında Murat Karayel "Bu senenin sonuna doğru ekim-kasım ayları gibi stadımızı teslim etmeyi düşünüyoruz" dedi.



Eskişehir'de yapımına devam edilen 35 bin kişi kapasiteli stadyum, UEFA kriterlerine uygunluk bakımından düzenlemeler tamamlanarak mayıs ayında gerçekleştirilecek temsili açılışın ardından 2015-16 sezonunun ikinci yarısı başında maç yapmaya elverişli hale gelecek. 


UEFA KRİTERLERİ İÇİN 


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Eskişehir'deki inşaatlarından sorumlu Murat Karayel stadyum projesinin tamamlanmasının ardından UEFA tarafından stat kriterlerine ilişkin 2012 yılında genelge yayımlandığını hatırlattı. Bu genelgeye göre, tribün giriş sayısının 20'den 40 a çıkarıldığını aktaran Karayel, gecikmenin yaşanacağını belirtti.


GECİKMENİN NEDENLERİ

 

Karayel, "Böyle olunca kapılara denk gelen seyirci koltuklarında azalma oldu. Biz de alta ve üste ikişer basamak ilave ederek seyirci sayısını tutturduk ancak bu kez de stadımızın 4 katında toplam 2 metre 40 santimetre yükselmemiz oldu. Tabii bunun için tekrar "mimari, revizyon 4 lerin düzenlenmesi gerekti. Bu yüzden 32 fıs ve statik proje birgecikme yasandı" dedi. 


OTOPARK ARTTI


Karayel, 1100 araçlık açık otoparkta düzenleme yaparak kapasiteyi 1650'ye çıkardıklarını anlattı. Stadın bulunduğu yerde DSİ'ye ait sulama kanalı bulunduğunu bilgisini veren Karayel, "Stat arazimiz su altındaydı. Binaların altına kazacağımız fore kazıkları için makineler, zemin ıslak olduğu için içeri giremedi. Kurumasını bekledik" diye konuştu. 


33 DEĞİL 35 BİN KOLTUK


KOLTUK Çim ekimi için en uygun dönemin eylül ya da mayıs olduğuna değinen Karayel, şunları kaydetti: "Mayıs'ı kaçıracağımız için inşallah Eylül'de, Ekim'de yapabilirsek, ikinci yarıya yetiştirebileceğiz, 35 bin koltuk kullanacağız. Tesisimizi günün 24 saatinde yaşanabilir bir şekilde yapmak istiyoruz. Dünyanın en iyi statlarında ilk 10'a, Türkiye'de ilk 3'e girer" dedi. 


Eskişehir Yenigün Gazetesi


Geri Dön