18 / 04 / 2024

Eskişehir Tepebaşı'na rehabilitasyon merkezi açıldı!

Eskişehir Tepebaşı'na rehabilitasyon merkezi açıldı!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin Aşağısöğütönü Mahallesi’nde bulunan Yaşam Köyü’ne yeni bir 'Beceri ve sanat atölyesi' adı altında rehabilitasyon merkezi açıldı.



Açılışa, Eskişehir Tepebaşı İlçe Kaymakamı Salih Keser, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve rehabilitasyon merkezine katkı sağlayanlar katıldı. Açılış konuşmasında Yaşam Köyü hakkında bilgiler veren Ahmet Ataç, “Fizyoterapi Merkezi burada yaşayan tüm yaşam köyü sakinlerine ve engelli çocuklarımıza hizmet vermekte, onların fiziksel gelişimlerine ve sağlıklarına yardımcı olmaktadır. Her gün 15 kişi bu merkezden hizmet almakta. Sanat ve beceri atölyesinde seramik, cam, ebru, ahşap boyama, mefruşat, dikiş, resim, kek ve pasta yapımı kursları düzenlenmektedir. Buraya gelen engelli vatandaşlarımız, sağlıklarına hızla kavuşmaya başlamışlardır. Evlerinden ailelerinin yardımı olmadan çıkamayan gençlerimiz, burada öğle yemeği molası bile vermek istememektedirler. Bu merkezin yapımında emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.


Ataç’ın konuşmasının ardından söz alan Tepebaşı İlçe Kaymakamı Salih Keser söz aldı. Keser, hayata geçirilen bu merkezin engelli vatandaşlar açısından önemine vurgu yaparak, “Vatandaşlarımıza hizmetlerinden dolayı Ahmet Ataç’a çok teşekkür ederim. Engelli vatandaşlarımızın burada yaptıkları ürünleri satabilecekleri bir pazar yeri olması gerektiğini de düşünüyorum. Bu binanın yapımında emeği geçen ve burada vatandaşlarımıza hizmet veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Konuşmaların ardından Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bina düzenlemeleri ve dönüşüm konusunda emek veren bağışçılara plaket verdi. Plaket töreninin ardından protokolün katılımıyla merkezin açılışı gerçekleşti. Açılış sonrası merkezi gezen heyet, engelli vatandaşların yaptığı ürünleri inceledi. Ahmet Ataç, Kanatlı AVM yanında bulunan sokağın pazar yeri olarak düzenlendiğini ve ürünlerin burada satışa çıkacağını da belirtti



Anadolu Gazetesi


Geri Dön