18 / 04 / 2024

Eskişehir Tepebaşı'nda 33.8 milyon TL'ye satılık fabrika!

Eskişehir Tepebaşı'nda 33.8 milyon TL'ye satılık fabrika!

TC. Eskişehir 3. (Sulh Hukuk Mahkemesi)Satış Memurluğu, Eşkişehir Tepebaşı'ndaki tuğla ve kiremit fabrikasını satışa çıkardı. Söz konusu fabrikanın toplam bedeli 33 milyon 898 bin 480 TL olarak belirlendi.



T.C. ESKİŞEHİR 3. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI 


2015/33 SATIŞ


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN 


Özellikleri: Eskişehir İl, Tepebaşı İlçe, 3912 Ada No, 1 Parsel No, ESKİBAĞLAR MAHALLESİ , Eskişehir ili Tepehaşı ilçesi Eskibaglar Mahallesi 3912 ada 1 parselde(eski 3053 ada 1 parsel) kayıtlıdır. Taşınmaz tapuda Tuğla ve kiremit fabrikası olarak gözükmektedir. Taşınma/, arsanın toplam alanı 8474,62 m2 dir.Taşınmaz Eskişehir merkeze (valiliğe)yaklaşık kuş uçuşu 21N60 m t mesafede, Anadolu üniversitesine kuş Uçuşu815mf İsmet İnönü caddesine 130ınt Tepebaşı belediyesi hizmet binasına 110 mtve espark AVM ye 690mt mesafededir. Genellikle oteller bölgesi, acıbadem özel hastanesi ve özdilek alışveriş merkezine yakın mesafededir. Belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. Taşınmazın bulunduğu sokağın emlak vergi değeri 2015 yılı itibarı ile 787,95 TL/m2 dir.satışa konu taşınmaz tapuda Kiremit ve tuğla fabrikası olarak gözükmektedir. Keşif anında arsa üzerinde fabrika binası ve fabrika bacasının olduğu ancak enkeski olan yapıların fabrika olarak işlevini devam ettirmesinin mümkün olmadığı görülmüştür. Arsa üzerindeki bu yapılar tescilli olup tarihi niteliği olan yapılardandır. Yapıların mevcut hali ile ekonomik değeri olmamasına rağmen tarihi ve kültür varlığı olması tescilli bina olması nedeni ile önem kazanmaktadır. Taşınmaz üzerindeki yapıların imar planındaki fonksiyonlarına uygun olarak arsanın ve tescilli binaların değerlendirilebilir durumdadır. Bu konuda arsanın ve üzerindeki yapıların restorasyonu ile ilgili olarak çeşitli alternatifleri içeren bir dosya sunulmuştur. Bu dosyada sunulan alternatiflere göre restorasyonlar ile binaların aslına uygun olarak restoran, alış veriş merkezi, butik otel gibi arsanın ve binaların değerlendirilebilecek durumdadır. Mevcut hali ile arsa üzerinde tuğladan fabrika bacası ve fabrika binası mevcuttur, bina yıpranmış ve mevcut hali ile amacına uygun olarak değerlendirilmesi mümkün olmadığından bina değeri hesaplanmayıp arsa değeri hesaplanacaktır. Çünkü arsa üzerindeki binaların ancak restorasyon ile kullanılabilir duruma geleceği ve günün.şartlarına uygun hizmet verebileceği. Bu konuda dosyaya sunulan ve detayları değerlendirme raporunda taşınmazın değerlendirtebileceği projeler değerlendirildiğinde ve bu doğrultuda taşınmazın değerine etki etmektedir.


Adresi : Hoşnudiye Mahallesi 754. Sokak Ve 752. Sokaklar Arasında (Tepebaşı Belediyesi Hizmet

Binası Arka Kısmında ) Tepebaşı / ESKİŞEHİR

Yüzölçümü : 8.474.62 m2 Arsa Payı : Tam

İmar Durumu : Var , İnşaat tarzı 3912 ada 1 parselin (eski 3053 ada I parsel) 1/1000 ölçekli imar planında

tescilli baca ve tescilli bina bulunmakta, ticaret alanına esahet etmekte Esk. Kültür ve Tabiat var. kor. Kur. görüş alı ger 


Kıymeti :33.898.480,00 TL KDV Oranı :% 18

Kaydındaki Şerhler : I. Derecede korunması gerekli taşınmaz kültür varlığıdır.

1. Satış Günü : 25/12/2015 günü 11:00- 11:10 arası

2. Satış Günü : 20/01/2016 günü 11:00- 11:10 arası

Satış Yeri : ESKİŞEHİR 3. SULH HUKUK MAHKEMESİ DURUŞMA SALONU (266 NUMARALI ODA)

Satış şartları: 1- İhale acık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50sİnİ ve rüçhanll alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini gevmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanll alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini gevmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır.

Hissedarların ihaleye iştirak etmeleri halinde hissesi %20 den aşağı olanların %20 teminatlarını tamamlayarak yatırdıkları takdirde ihaleye iştirak edebileceklerdir. Dışardan ihaleye katılmak isteyenlerin ihale saatine kadar teminat yatırmak zorundadırlar. Aksi takdirde teminat alınmayacağı gibi ihaleye iştirak edemezler,

Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü gevmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ik teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadlkçi paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İllas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatıl mamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kellileri teklif ettikleri bedelde son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsildi mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelindeı alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi ivin dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bil örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacağın, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/33 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.25/10/2015


Geri Dön