16 / 04 / 2024

Eskişehir yolu üzerine yer alacak gökdelenlerin yükseklik engeli kalktı!

Eskişehir yolu üzerine yer alacak gökdelenlerin yükseklik engeli kalktı!

Eskişehir yolu üzerine yer alacak gökdelenlerin yükseklik engeli kalktı. Ancak bu kez de gönmesgut ve Yenimahalle'deki yüksek katlı derilen yazıdaki detaylar, Eskişehir yolu binalar için risk ortaya çıkarttı.



BBP'nin Keçiören ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Uyar, mania hattının haksızlıkları gidermek yerine Etimesgut ve Yenimahalle'de inşaat sektörünü olumsuz etkileyeceğini belirtti. Uyar, "Bu ilçelerde dikey yapılaşma yerine yatay yapılaşma yoluna gidilecek olması Ankara'yı daha da beton yığını haline getirecek. Eskişehir Yolu'ndaki binaların sıkıntıları giderildi ancak Etimesgut ve Yenimahalle'deki arsaları inşaat yapılamaz, yapılsa bile inşaat emsalini kullanamaz hale getirmiştir" dedi. 


Usul ve esaslara yönelik talimatın 10. maddesinin 2. fıkrasında yer alan "Yeni yapılan yükseklikleri hiçbir şekilde zemin seviyesinden itibaren 30 metreden fazla olamaz" ifadesinin 10 katın üzerinde yapılaşmayı engellediğini dile getiren Uyar, "Göksu Park civarında bulunan 30 katlı binaya rağmen bölgede artık 10 katın üstüne çıkılamayacak. 

Sonuç olarak Ankara'nın bir bölgesini rahatlatan yeni talimat diğer yerlerde eskisinden de beter yeni problemler ortaya çıkaracak" diye konuştu. 


Mania planı ile Eskişehir Yolu'ndaki gökdelenler kurtuldu Etimesgut ve Yenimahalle'deki yapılar ise engele takıldı


 Milli Savunma Bakanlığı (MSB) alacak yeni bir yapı ise engele takılacak, tarafından yeniden düzen , sivil hava ulaşımına açık olmayan lenen mania hattı nedeniyle yalnızca askeri kullanımda olan Etimesgut le Eskişehir Yolu üzerinde düzenledi. Gereği için bilgi verilen diğer seklik engeli kalktı. Ancak bu kez de bakanlıklar, belediyeler ve birimlere gönmesgut ve Yenimahalle'deki yüksek katlı derilen yazıdaki detaylar, Eskişehir Yolu binalar için risk ortaya çıktı. Mania hattı- üzerinde yapım aşamasında olan gökdelen nı engelleyecek yükseklikte olan tamamlanmış sahiplerini sevindirirken, Etimesgut ve Yenimayapılara dokunulmazken hemen yanında yapı- halle ilçesindeki müteahhitleri üzdü. 



Sabah 


Geri Dön