25 / 04 / 2024

Eskişehir Yunus Emre Caddesi’ndeki bina yıkıldı!

 Eskişehir Yunus Emre Caddesi’ndeki bina yıkıldı!

Eskişehir’de yıkım sırasında hasar gören 7 katlı apartmanda bulunan 21 hane halkı, binanın yıkılma riskine karşı evlerini boşaltmak zorunda kaldı.



Eskişehir’in en işlek caddelerinden biri olan Yunus Emre Caddesi’nde bulunan bir binada yıkım çalışması başlatıldı. Çalışma sırasında yan tarafta bulunan 7 katlı Ortaköy Apartmanın ana kolonlarına, yıkım yapan iş makinesi zarar verdi. İş makinesinin zararı sırasında apartmanda bulunan 21 hane yaşayanlar, deprem korkusuyla aşağıya indi. Ancak gerçek, 2’inci katta bulunan dairenin yan duvarının çatlaması sonrasında ortaya çıktı. Apartman sakinleri ise, yıkım yapan ekibin iş makinesini bırakarak kaçtıklarını ileri sürdü. Aparman sakinlerinin ihbarı üzerine binada inceleme yapan ekipler, geçici olarak 21 hanede bulunan vatandaşların tahliye edilmesi kararını aldı. Yetkililer, hazırladıkları tebligatları daire sahiplerine imzalatarak, can güvenlikleri için apartmanı boşaltmaları gerektiğini belirtti. Apartmanda oturan vatandaşlar da, dairelerini geçici olarak yanlarına aldıkları bavullarla boşaltmaya başladı. Bazı kiracıların ise oturdukları evleri tamamen terk ederek taşındıkları görüldü. Olası acil bir durum için apartman önünde Eskişehir Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) ekipleri hazır bulundu.

Konuyla ilgili konuşan Apartman Yöneticisi Osman Erkmen, yıkımın kontrolsüz olarak başladığını ileri sürdü. Apartmana vatandaşların oturduğu sırada zarar verildiğini belirten Erkmen, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Bizler içeride otururken taşıyıcı kolonlara zarar verilmiş. Kepçenin değmesiyle deprem gibi sarsıldık. Biz de durumu Odunpazarı Belediyesi’ne haber verdik. Onlar da gelerek can güvenliği açısından apartmanı boşaltmamızı istedi. Bize tebligat imzalatıyor. Burada 21 hane ve 3 dükkan var. Mağduruz, müteahhit de ortada yok. Binamız risk altında. Bu binanın bu duruma gelmesinin nedeni kepçenin çarpmasıdır. Yoksa binanın eski olmasından filan değil. Müteahhit üniversiteden bilirkişi getirecekmiş. Bilirkişinin vereceği rapora göre, ya güçlendirme yapılacak, ya da yıkılacak." 


“MÜLTECİLERDEN FARKIMIZ YOK”

Zarar gören apartmanda oturan Tayfun Uluç, “Buranın mühürleneceği, taşıyıcı kolonların hasar gördüğünü şekilde bize bilgi verdiler. Biz de çoluk çocuğumuzu aldık. Allah’tan bizler buralıyız da anne ve babamıza gideceğiz. Şuan mültecilerden farkımız yok” dedi.


Eskişehir Anadolu


Geri Dön