29 / 03 / 2024

Eskişehir'de 60 milyon liralık dev ihale yapıldı!

Eskişehir'de 60 milyon liralık dev ihale yapıldı!

Eskişehir Ticaret Odasının, BEBKA desteğiyle yaptıracağı Fuar ve Kongre Merkezi projesinin ihalesi dün yapıldı. En düşük teklifi 59 milyon 621 binTL ile MD İnşaat verdi.



Eskişehir Ticaret Odasının (ETO) BEBKA desteğiyle yaptıracağı Fuar ve Kongre Merkezi projesinin ihalesi dün yapıldı. En düşük teklifi 59 milyon 621 bin TL ile stadyum inşaatını yapan MD İnşaat verdi. 


Çevreyolu üzerinde 62 bin 691 metrekarelik alana fuar ve kongre merkezinin yanı sıra fuaye alanı, ETO'nun hizmet binası, açık otopark, restoranlar, kafeteryalar, VIP ve çok amaçlı salonların yer alacağı kompleksin ihalesi ETO Meclis Salonunda gerçekleşti. İhaleye 4 firmanın teklifi ulaştı. 


Komisyon Başkanlığı yapan ETO Disiplin Kurulu Başkanı Halis Sağlam ihalenin 2 oturum olacağını belirterek "En düşük teklif veren değil, teknik kontrolden sonra kalan en düşük teklif kazanacak" dedi. 


İhaleye katılan 4 firmanın zarflan açılarak eksikleri kontrol edildi. İlk olarak açılan zarfta İstanbul firması olan Hisar İnşaat Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti'ne, ikinci açılan zarf İstanbul firması Aksoy İnşaata, üçüncü açılan zarf İstanbul firması Cihan İnşaat'a ve son açılan zarfta ise Adıyaman firması olan aynı zamanda Eskişehir stadyumunu yapan MD İnşaata ait teklif ve dosyalar yer aldı. İkinci açılan zarfta yer alan Aksoy İnşaatın dosyasında teminat mektubunun yer almaması nedeniyle ihaleye katılamadı. İstenilen dosyaların tam olması nedeniyle ihaleye katılan firmaların verdiği teklifler ise şöyle: "Hisar İnşaat Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti. 65 milyon 733 bin 746 lira 46 kuruş, Cihan İnşaat 77 milyon 931 bin 661 lira 16 kuruş, Eskişehir stadyumunu yapan MD İnşaat 59 milyon 621 bin Türk lirası." 


İkinci oturumda dosyalar incelenerek en düşük ve dosyası ile şartları tam olan firmaya verilecek. 


Evrakların teyit edilmesinin ise bir hafta 10 gün kadar süreceği tahmin ediliyor.


Eskişehir Anadolu


Haber 2 Eylül Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Eskişehir Kongre ve Fuar merkezi yapımı için çıkılan ihale gerçekleştirildi. İhaleye İstanbul merkezli Hisar İnşaat, yine İstanbul merkezli Cihan İnşaat ve yeni stadyum yapımını üstlenen Adıyaman merkezli MD İnşaat katıldı...


Eskişehir Kongre ve Fuar merkezi yapımı için çıkılan ihale gerçekleştirildi. İhaleye 4 firma katıldı. İhaleye katılan firmalardan birinin evrakları eksik olduğu için ihaleye giremedi. İhaleye İstanbul merkezli Hisar İnşaat, yine İstanbul merkezli Cihan İnşaat ve yeni stadyum yapımını üstlenen Adıyaman merkezli MD İnşaat katıldı. En düşük teklifin kabul edileceği ihaleye Hisar İnşaat 65 milyon 733 bin 746 lira, Cihan İnşaat 77 milyon 931 bin 661 lira ve MD İnşaat ise 59 milyon 621 bin lira teklif verdi. Teklifler, firmaların teknik kontrolleri yapıldıktan sonra değerlendi- rilecek. Kazanan firma ilerleyen günlerde açıklanacak.


İLK ADIMI ATILDI

Eskişehir Ticaret Odasının 122 yıllık tarihinde planladığı en büyük yatırım olarak açıklanan Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi projesinin ihalesi dün ETO meclis salonunda yapıldı. Toplamda 34 bin metrekare büyüklüğe sahip bir kompleksin ilk adımı olan ihalenin yapıldığı toplantıya ETO temsilcileri ile ihaleye katılan firmaların temsilcileri katıldı. Toplantıda öncelikle ihalenin kamu ihale kanununa tabi olmadığı kalkınma ajansları satın alma mevzuatı hükümlerine tabi olduğu açıklandı. İki oturumda gerçekleştirilen ihalenin ilk oturumunda teklif zarfları kontrolü yapıldı, evrakların kontrolü sonrası mali teklifler açıklandı.


14 FİRMA DOSYA ALDI

Fuar ve Kongre Merkezi için 14 firmanın dosya satın aldığı ancak 4 firmanın teklif verdiği açıklandı. İhaleye İstanbul merkezli Hisar İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi, İstanbul merkezli Aksoy İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi, yine İstanbul merkezli Cihan İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve yeni stadyum yapımını üstlenen Adıyaman merkezli MD İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi teklif verdi. Yapılan ön incelemede Aksoy İnşaat ve Ticaret A.Ş’nin geçici teminat mektubunun olmaması yani ihale şartlarına uygun olmadığı belirlenirken ihaleye katılamadı.


İLERLEYEN GÜNLERDE AÇIKLANACAK

Yapılan incelemenin ardından ihaleye katılma şartlarını taşıyan, geriye kalan üç firmanın mali teklifleri açıklandı. En düşük teklifin kabul edileceği ihaleye Hisar İnşaat 65 milyon 733 bin 746 lira, Cihan İnşaat 77 milyon 931 bin 661 lira ve MD İnşaat ise 59 milyon 621 bin lira teklif verdi. Verilen tekliflerin içinde evrakların kontrolü sonrası elde kalan en düşük teklifin ihalenin kazananı olarak açıklanacağı belirtildi. İhalenin ikinci oturumunda yapılacak teknik incelemenin ardından kazananın bir hafta on gün gibi bir süre içinde açıklanacağı bilgisi verildi. 


2 Eylül Gazetesi


Geri Dön