28 / 03 / 2024

Eskişehir'de 9 okul ve 1 yurt kapatıldı!

Eskişehir'de 9 okul ve 1 yurt kapatıldı!

Eskişehir'de FETÖ/PDY ile irtibatı tespit edilen 9 okul, bir yurt, bir vakıf ile 10 derneğin faaliyetlerine OHAL kapsamında son verildi.



Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile irtibatı tespit edilen 9 okul, bir yurt, bir vakıf ile 10 derneğin faaliyetlerine son verildi.


Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde kente faaliyet gösteren 9 okul, bir yurt, bir vakıf ile 10 derneğin tabelaları, polis ekiplerinin güvenlik önlemleri eşliğinde itfaiye ve iş makineleri yardımıyla söküldü, kapılarına mühür vuruldu.


Kararname kapsamında Özel Samanyolu Gülbahar Okulları, Özel Samanyolu Ertuğrulgazi Lisesi, Özel Samanyolu Ümit İlkokulu, Özel Samanyolu Ertuğrulgazi Fen Lisesi, Özel Samanyolu Anadolu Lisesi, Özel Samanyolu Sağlık ve Meslek Lisesi, Özel Eskişehir Yüzyıl Ortaokulu, Özel Eskişehir Yüzyıl Lisesi, Özel Önder Temel Lisesi, Özel Çınar Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu, Eskişehir Öğretim ve Eğitim Vakfı, Eskişehir Eğitim ve Kültür Vakfı ile 10 dernek kapatılmıştı.


AA


Geri Dön