19 / 04 / 2024

Eskişehir'de bir sinema üssü oluşturuluyor!

Eskişehir'de bir sinema üssü oluşturuluyor!

Ulusal sinema-tv endüstrimizin, dünya ölçeğinde gelişebilmesi ve projeler üretebilmesi için gereken endüstriyel altyapıyı hazırlamak amacıyla start alan projenin başındaki isim AK Parti Eskişehir milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı



Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi ve Hükümet işbirliği ile ulusal sinemayı geliştirmek amacı ile bir sinema üssü oluşturuluyor.

Ulusal sinema-tv endüstrimizin, dünya ölçeğinde gelişebilmesi ve projeler üretebilmesi için gereken endüstriyel altyapıyı hazırlamak amacıyla start alan projenin başındaki isim AK Parti Eskişehir milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı. Anadolu Üniversitesinin de destek verdiği proje için yaklaşık 250 hektarlık bir alan ulusal bir sinema endüstrisi merkezi alanı olarak tahsis edilecek. Projeyi tanıtmak üzere sektör temsilcileri, yapımcı, yönetmen ve oyuncular Eskişehire davet ediliyor.  Mine Vargı, Bülent Emin Yarar, Fadik Sevin Atasoy gibi isimler bir süre önce Eskişehire giderek proje hakkında bilgi almışlardı. Böyle bir üs için neden Eskişehirin seçildiğini sorduğumuz Prof. Nabi Avcı, sinema sektörü açısından Eskişehirin hem teknik hem fiziki şartlar bakımından çok ciddi bir potansiyele sahip olduğunun altını çizdi. Eskişehirdeki üniversiteye ait öğrenci stüdyoları pek çok profesyonel stüdyoda bulunmayan imkanları sunabilecek durumda. Bu imkanları yapımcılara açmayı planlıyoruz.diye konuştu.

Hedef sadece yerli sinema değil

Eskişehirin tarihi dokusunun da doğal set işlevi görmeye müsait oluşuna işaret eden Prof. Avcı, Özellikle Odunpazarı Belediyesinin restore ettirdiği Odunpazarı evleri geleneksel mimari ve sokak kültürünü yansıttığından yerli ve yabancı sinemacılar, televizyoncular tarafından açık plato olarak kullanılabilir. dedi. Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak ilan edildiğini de hatırlatan Prof. Avcı, Tıpkı 2010 Avrupa Kültür Başkenti olmanın İstanbula kazandırdığı gibi 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olmanın da Eskişehire çok ciddi katkıları olacağını ve bunun özellikle sinema ve tv alanında ciddi bir katkıya yol açacağını ümid ediyorum. diye konuştu.
Star/GÜLCAN TEZCAN


Geri Dön