28 / 03 / 2024

Eskişehir'de Sualtı Dünyası açıldı!

Eskişehir'de Sualtı Dünyası açıldı!

Eskişehir'de teraryum, dokunma akvaryumu, tropikal akvaryum, Amazon Nehri ve mersin akvaryumu gibi bölümleri bulunan, 84 farklı türden toplam 2 bin 150 balığın bulunduğu Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası'nın açılışı yapıldı...



Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı içindeki Sualtı Dünyası'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de ilk kez Eskişehir'in Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğunu ve ortak kültür mirasının geleceğe aktırılmasında yarınlara uzanan sağlam gönül köprülerinin kurulduğunu kaydetti.


Eskişehir'de sanat, tarih ve şehir konforunun iç içe olduğunu ifade eden Tuna, şöyle konuştu:


"Keşmekeşlikten uzak bir şehir hayatı ve yaşanılası bir şehir duruyor karşımızda. Şehrimiz, birbirinin rüzgarını kesmeden, güneşine mani olmadan, birbirine huzur bahşeden insanların kentidir. Farklı dönemlerde, farklı kültürleri barındırdığı gibi aynı dönemde de farklı kültürleri bir arada tutmuştur. Eskişehir, bir gönül ve sevgi şehridir. Bu yönüyle insanları kendine çeker. Bundan dolayıdır ki Eskişehir, cumhuriyetin 90. yılında hem Türk Dünyası Kültür Başkenti hem de UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği heyecanını bir arada yaşamıştır, hala yaşıyoruz. Şehrimizin canlı kültür ve sanat hayatı, çifte başkentlikle ivme kazanmıştır. Çocuklarımız, gençlerimiz, 7'den 77'ye ferah bir mekan olarak su dünyasını gözer önünü sermek, şehir hayatına ve medeniyetini kayda değer bir katkı olarak değerlendirilmelidir. Hizmetin gerçekleştirilmesine emeği geçenleri tebrik ediyorum."


Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise sualtı dünyası kurmanın uzun zamandır gerçekleştirmek istediği hayallerin arasında olduğunu anlattı.


Eskişehir'deki çocukların sualtı canlılarını tanımalarına, onlara dokunmalarına imkan sağlayacak tesisi açmaktan gurur duyduklarına değinen Büyükerşen, "Eskişehir'de kazandığını, Eskişehir'e harcayan, Eskişehirli'nin başı sıkıştığında kapısını çaldığı ETİ ailesi, bu projenin gerçekleşmesi için gereken katkıları bizlere sundu" dedi.   


ETİ Gıda Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı da denizi olmayan kentte çocuklara ve yetişkinlere sualtı dünyasını tanıtmak için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası'nın yapımına destek verdiklerini dile getirdi.


 


- 84 farklı türden toplam 2 bin 150 adet balık


 


Teraryum, dokunma akvaryumu, tropikal akvaryum, Amazon Nehri ve mersin akvaryumu gibi bölümleri bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası'nda ziyaretçiler, 84 farklı türden toplam 2 bin 150 balığı görebilecek.


Kuzey Ege, Atlas Okyanusu, Kızıldeniz, Güney Amerika gölleri, Amazon Nehri gibi dünyanın farklı coğrafyalarından getirilen özel balık türleri ile tanıştıracak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası, tek seferde 400, bir günde ise 3 bin 500 ziyaretçiye ev sahipliği yapabilme kapasitesine sahip.


Çocukların gece tünelde uyku tulumlarıyla konaklayıp sualtı canlılarının davranışlarını inceleyebilme imkanına kavuşacağı akvaryumda aynı zamanda okullar için eğitici seminer aktiviteleri, okul gruplarına belli saatlerde sualtı belgeseli izletilmesi gibi etkinlikler düzenlenecek.


Haftanın 7 günü saat 10.00-19.00 arasında ziyarete açık olacak Sualtı Dünyası'nda, bilet fiyatları yetişkinler için 3, öğrencilere ise 2 liradan olacak.


AA


Geri Dön