29 / 03 / 2024

Eskişehir'in mahalle yolları genişletiliyor!

Eskişehir'in mahalle yolları genişletiliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi özellikle ilçe kırsalında mahalle (köy) yollarında yürüttüğü asfalt kaplama çalışma sezonunu tamamlanmasının ardından, altyapısı bozuk olan mahalle yollarının zemin güçlendirmesi ve yol genişletme çalışmalarına başladı.




Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yol İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri özellikle ilçe kırsalında mahalle (köy) yollarında yürüttüğü asfalt kaplama çalışma sezonunu tamamlanmasının ardından, altyapısı bozuk olan mahalle yollarının zemin güçlendirmesi ve yol genişletme çalışmalarına başladı.


Tepebaşı İlçesi Yusuflar, Turgutlar arası mahalle yolunda asfalt kaplama özelliğini kaybeden kısımlar kaldırılarak altyapı zemin güçlendirme çalışmasına başlayan ekipler, çalışmalarına olası bir kar yağışı öncesi hız verdi.


Özellikle yaklaşan kış mevsimi öncesi ağır tonaj sonucu bozulan Mihalıççık İlçesi Sazak, Yunusemre, Sivrihisar İlçesi Elçik Mahalle yolu, Sarıcakaya İlçesi Beyköy, Düzköy arası, Mahmudiye İlçesi Türkmenmecidiye Mahalle yolu ve Günyüzü İlçesi Atlas, Kavacık arası toplam 22 kilometre yolun altyapısını güçlendirdi.


Mahalle yollarının trafik yükü ve toplu taşıma gibi öncelik sırasına göre bakım ve genişletme çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten yol işleri yetkilileri, çalışmaların bütün ilçelerimizde kar yağışına kadar devam edeceğini belirttiler.



Eskişehir Büyükşehir Belediyesi





Geri Dön