28 / 03 / 2024

Eskişehir'in yatırım merkezi: Alpu!

Eskişehir'in yatırım merkezi: Alpu!

Ulusal Raylı Sistemler ve Test Merkezi'nin yanı sıra bin hektarlık üniversite yerleşkesine ev sahipliği yapmaya hazırlanan Eskişehir'in Alpu ilçesi cazibe merkezine dönüşüyor.Eskişehir'in yatırım merkezi: Alpu!



Dünyanın ikinci büyük teknolojik merkezi olan Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi için geri sayım başladı. Eskişehir Alpu'da yapılacak projeyi yerel basma değerlendiren Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş, 400 milyonluk proje için Alpu'nun tercih edilmesindeki en büyük nedenin ilçenin ova olması olduğunu kaydetti. Demirtaş, merkezin 2017'ye kadar faaliyete geçirilmesinin planlandığını söyledi. 


Merkez yapıldığında Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) 400 KM hızla bu alandan geçeceğini, üretilen YHT'lerin tramvayların ve yük trenlerinin de bu merkezde test edileceğini kaydeden Demirtaş, "Burası aynı zamanda bir üretim merkezi de olacak. Bir vagon fabrikası da kurulacak. Bunu üreten herkes buraya gelecek ve yatırımlar ekonomiyi kalkındıracak. Hedefimiz 2023'te Alpu'yu Eskişehir'in en önemli ilçesi konumuna getirmek" dedi. 


Öte yandan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin ilk ayağını yine bu alanda kuracaklan müjdesini de aldıklannı belirten Demirtaş, "Biz Anadolu Üniversitesi'ne (AÜ) merkez dışında 1000 hektarlık bir alam da tahsis edeceğiz. Türkiye'nin en büyük kampusunu buraya kurmak istiyoruz. Bu alana Turizm ve Otelcilik, raylı sistemler mühendisliği ve yeni yapılacak üniversitenin ilk ayağı yapılacak. Bu, Alpu ve Eskişehir'i uçuracak proje" şeklinde konuştu. 


Taraf 



Geri Dön