25 / 04 / 2024

Eskişehirli Kılıçoğlu Kiremit yatırım atağına geçti1

Eskişehirli Kılıçoğlu Kiremit yatırım atağına geçti1

Türkiye'nin en büyük kiremit üreticileri arasında yer alan Eskişehirli Kılıçoğlu Kiremit, inşaat sektöründeki canlanmayla birlikte yatırım atağına geçti



Türkiye'nin en büyük kiremit üreticileri arasında yer alan Eskişehirli Kılıçoğlu Kiremit, inşaat sektöründeki canlanmayla birlikte yatırım atağına geçti. Bu yıl 1 milyon dolarlık kapasite yatırımı yaptıklarını aktaran Kılıçoğlu Kiremit Genel Müdürü Barış Özaydemir, 'Kılıçoğlu'nun 15 milyon adet olan üretimi bugün 60 milyon adete çıktı. Taşınması düşünülen ani kapasiteyle birlikte, 80 milyon adetlik bir kiremit üretim kapasitesine ulaşü' dedi.

Piyasada hissedilen canlanmanın yanı sıra Türkiye'de ciddi anlamda kalite ve markaya yöneliş olduğunu belirten Ozaydemir, bu durumunda Kılıçoğlu'na sektörün üstünde bir büyüme getirdiğine vurgu yaparak 'Türkiye'de çan Kılıçoğlu'dur mantığıyla farklı segmentlerdeki müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Bu nedenle 2010 ylında ciro bazında yüzde 20'nin üzerinde bir büyüme sağladık'dedi.

Yatırımlarının süreceğini ifade eden Ozaydemir, önümüzdeki yılda ise yatırım bütçelerini 2 milyon Euro'ya çıkarmayı planladıklarını, bu yatırımlarla Türkiye'de bir ilki geliştireceklerini belirtti.
 
Üretim tesisinde yer alan Alman ve İtalyan üretim makinelerinin Kılıçoğlu mühendislerince geliştirilen otomatik makinelerle birleştirildiğine dikkat çeken Ozaydemir, böylece Avrupa'nın en modern kiremit üretim tesislerinden biri haline geldiklerini belirterek, 'Netice olarak bu büyük yatırım Türkiye'deki en yüksek kalitede üretilen kiremitleri uygun fiyatlarla tüketiciye ulaştırılmasına imkan vermekte. Kılıçoğlu bu nedenle birçok Avrupalı üreticiyi geride bırakarak bir başatı öyküsüne imza atmış ve Türkiye'nin sanayideki gururu olan markalardan biri haline gelmiştir' diye konuştu.
 
ABD'ye kiremit satıyor
Kılıçoğlu'nun başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere, Afrika kıtasına da ihracat yaptığını kaydeden Özaydemir, Togo'da bir projeye renkli kiremit sattıklarını, İranlı müşterilerinin ürünlerini Afganistan'a sattığını aktardı.

Özaydemir ihracatlarının toplam sarışlar içinde içinde yüzde 15'lik bir seviyeye geldiğini belirterek ABD'ye 2007 yılında ihracata başlandığını ifade etti ve 'Böylece Kılıçoğlu kiremitlerinin tüm dünya ülkelerinde yüksek kalite standarüanna sahip olduğu net bir şekilde ortaya çıkmıştır' dedi.
Dünya


 

 


Geri Dön