19 / 04 / 2024

Eskişehirspor'un yeni stadı Pazar günü açılacak!

Eskişehirspor'un yeni stadı Pazar günü açılacak!

Spor Genel Müdür Yardımcısı Türk: "Eskişehirspor, Yeni Malatyaspor maçını pazar günü yeni stadında oynayacak" dedi.



TFF 1. Lig takımlarından Eskişehirspor, 20 Kasım Pazar günü yapacağı Yeni Malatyaspor maçını 35 bin kişilik kapasiteli yeni stadında oynayacak.


Stattaki çalışmaları inceleyen Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 35 bin kişilik Eskişehir Stadı'nın Türkiye'de yürütülen 30 proje içinde Antalya'nın ardından açılan ilk stat olduğunu kaydetti.


Stadyumu normalde 30 Kasım'da teslim alacaklarını hatırlatan Türk, "Şehrin sabırsızlığı, Eskişehir milletvekillerinin, kulüp başkanın baskılarıyla çalışmaları biraz daha hızlandırdık. Birkaç eksik dışında stattaki çalışmaları tamamladık. Baştan sona yeniden elden geçireceğiz ve maç senaryosunu görmüş olacağız. Eskişehirspor, bu pazar günü Yeni Malatyaspor maçını yeni stadında oynayacak." diye konuştu.  


AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık görevini sürdürürken böyle bir stadı kente kazandırdığını söyledi.


Eskişehirspor camiasının ve taraftarının her şeyin en iyisini hak ettiğini anlatan Karacan, şöyle devam etti:


"Yeni stadımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Binali Yıldırım'a, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a, Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı ile diğer kabine üyelerimize teşekkürler. Stadın Yeni Malatyaspor maçına yetişmesi için uğraşlar verdik. Eskişehirspor, Yeni Malatyaspor maçını yeni stadında, siyah-kırmızılılara yakışır şekilde oynayacak. Sonucun güzel olacağına inanıyorum. Eskişehirspor'un güçlü taraftarı, stadı eksiksiz olarak doldursun. Stadı hazırladık, geri kalan da teknik direktörümüz Alpay Özalan'da."


- Bilet fiyatlarında açılışa özel indirim

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Başbakan Yıldırım'a, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'a, Kültür ve Turizm Bakanı Avcı ile stadın açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.


Siyah-kırmızılı takımın iki haftadır sahadan 3 puanla ayrıldığını anımsatan Ünal, şöyle konuştu:


"Yeni stadımızda Yeni Malatyaspor'u yenip, iyi sonuç almak istiyoruz. Açılışla birlikte büyük taraftara, yeni stadyumda şampiyonluk hediye etmek istiyoruz. Her başarının temelinde birlik ve beraberlik vardır. Bu sezon inanılmaz birlik ve beraberlik hissediyorum. Maçımızı da hakem Fırat Aydınus yönetecek. Taraftara iyi maç izleteceğiz. Açılışa özel olarak kale arkası tribünü bilet fiyatlarını 5 lira, maraton tribünü 10 lira, VIP tribünü de 50 lira olarak belirledik. Herkes yeni stadında yerini alsın."   


AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü de Eskişehirspor'un Yeni Malatyaspor maçını yeni stadında oynama isteğini yerine getirebilmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.  


AA


Geri Dön