25 / 04 / 2024

Eskişehirspor'un yeni stadı yarın açılıyor!

Eskişehirspor'un yeni stadı yarın açılıyor!

TFF 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor, pazar günü oynayacağı lider Yeni Malatyaspor ile taraftarlarına yeni stadının kapılarını açacak.



TFF 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor, pazar günü oynayacağı lider Yeni Malatyaspor ile taraftarlarına yeni stadının kapılarını açacak.


TFF 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor, 20 Kasım Pazar günü saat 15.00’te evinde ağırlayacağı Yeni Malatyaspor ile yapımı tamamlanan yeni stadında karşı karşıya gelecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, Ak Parti Eskişehir Milletvekilli Harun Karacan, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ve Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal ile diğer ilgililer yeni statta incelemelerde bulundu.


İncelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Spor Genel Müdür Yardımcısı Türk, şuan için statta maç oynanmasına ilişkin bir eksik bulunmadığını bildirdi. Türk, “Ama inşaat yönünden tamamlanması gereken eksik yönlerimiz var. Zaten tamamen teslim alsak bile bu tür yapılarda, yapının rejime girmesi için eksiklerimiz oluyor. Onun için hem teknik ekibimiz, hem müteahhit firma hem de Toplu konut İdaresi ortaklarımız belki burada 5-6 ay gibi bir mesai harcayacaklar” dedi.

“Aksaklıklarla karşılaşırsak da bunları gidermek için de her türlü donanıma sahibiz”

Bakanlık olarak ‘maç oynanmasına uygundur’u TFF’ye bildirdiklerini aktaran Türk, “Biz buradaki sabırsızlığı ve buradaki heyecanı görüyoruz. Bugün burada vekilimiz ve başkanımızla da incelemelerde bulunduk. Ardından sportif açıdan bir problem olmadığını ve bu hafta sonu burada ‘maç oynanabilmesine uygundur’u az önce TFF’ye bakanlık olarak bildirdik. Biz de Eskişehirspor’un dolu tribünler önünde yapacağı maçla stadımızı denemiş olacağız. Aksaklıklarla karşılaşırsak da bunları gidermek için de her türlü donanıma sahibiz” ifadelerini kullandı.

“Stadyumlar için büyük mesai harcıyoruz”

“Türkiye’de bakanlık olarak 30’a yakın stadyum yapıyoruz” diyen Türk, şöyle devam etti:

“Bunun 21 tanesini belediyeler ve kendi bakanlık bütçemizden  TOKİ  ile yapıyoruz. Ama son dönemde bitirmeye çalıştığımız statlardan ilk biteni Eskişehir oldu, hayırlı olsun. Peşinden Trabzon, Samsun, Sivas ve Gaziantep geliyor. Bunlar için büyük mesai harcıyoruz. Sayın bakanımızın stadyumlar konusunda bizlere büyük bir talimatları var. Teknik ekip olarak da bunların takiplerini yapmaya devam ediyoruz.”

“Eskişehirspor’a uğur getireceğine yürekten inanıyorum”

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ise, merakla beklenen stadın Eskişehirlileri Yeni Malatyaspor maçında konuk edeceğini söyledi. Karacan, “Ben bu stadın, Eskişehirspor’a da güzel bir başarı sağlayacağına ve uğur getireceğine yürekten inanıyorum” diye konuştu.

“Yeni Malatyaspor maçının burada oynanacak olması önemliydi”

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, Eskişehirspor’un Eskişehir’in en büyük marka değeri olduğunu kaydetti. Ünlü, “Eskişehirspor’un böyle güzel bir stadyumda müsabakalara çıkması bizim için de fevkalade önemli. Özellikle bu Yeni Malatyaspor maçının burada oynanacak olması, Eskişehirspor’un ligde durumu açısından da fevkalade önemliydi. Bununla ilgili olarak da; bu maçın burada oynanabilmesi için ciddi gayretler gösterdik” şeklinde konuştu.

“Şampiyonluk yolunda efsane taraftara çok ihtiyacımız var”

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal da, şöyle konuştu:

“Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu’nu, yeni bir stada ihtiyacımız olduğunu, bundan 3,5 yıl önce sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlık dönemindeyken Eskişehir’e geldiğinde söyledim. Yeni Malatyaspor maçı bizim için önemli. Eskişehirspor, bu yıl şampiyon olmak istiyor. Bu şampiyonluklar zor ve meşakkatli yollar. Şampiyonluk yolunda büyük taraftara, efsane taraftara çok ihtiyacımız var. Biliyorsunuz Eskişehirspor, bir evre atlatıyor. Zor bir süreç yaşıyor. Dolayısıyla tek bir hedefi var. Bir üst lige çıkmak, şampiyon olmak. İnşallah bunu başaracağız. Bu yolda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Pazar günü saat 15.00’te Yeni Malatyaspor maçını, sayın büyüklerimizin sayesinde oynuyoruz. Herkese ayrı ayrı Eskişehirspor camiasının büyük taraftarları adına teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.”


Milliyet


Geri Dön