29 / 03 / 2024

Esnaf'ın gözü sektöre çeki düzen verecek yasa tasarısında!

Esnaf'ın gözü sektöre çeki düzen verecek yasa tasarısında!

Talat Dinçer, yeni yasa tasarısı içinde ticari plan alt başlıklı düzenlemeyle esnaf teşkilatlarına belirleyici rol verileceğini belirterek, yeni yasama döneminde kuralsızlığa can simidi olacak bu düzenlemenin meclisten geçmesini beklediklerini söyledi.




 Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, perakende sektörüne çeki düzen verecek yeni yasa tasarısı içinde ticari plan alt başlıklı düzenlemeyle esnaf teşkilatlarına belirleyici rol verileceğini belirterek, yeni yasama döneminde kuralsızlığa can simidi olacak bu düzenlemenin meclisten geçmesini beklediklerini söyledi. 

Günümüzde ticaretin şeklinin değiştiğine, eticaretin yanı sıra insanların cebindeki sıcak parayı tüketmeye endeksli AVM'lerin ve marketler zincirlerinin her mahalleye girerek, esnafı tükenme noktasına getirdiğine dikkat çeken Dinçer, bu zararlardan korunma adına kuralsız iş yeri açılmasının önüne geçümesi amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın perakende sektörünü düzenleyen yasa tasarısı içinde ticari plan alt başlıklı düzenleme getirdiğini ifade etti. Söz konusu düzenlemenin esnaf teşkilatı için son derece önem taşıdığının altını çizen Talat Dinçer, "Bunlar bizler için son derece önemli gelişme. Bizler bir kentin imar planı yapüırken, esnaf sayısının da planlanmasını arzu etmekteyiz. Söz konusu ticari plan çıktığı taktirde bizler belirleyici olacağız. Esnafın yan yana iş yeri açmasımn önüne geçmek için var gücümüzle çalışacağız. Çünkü bilinçsizce açılan iş yerleri iflaslarla son buluyor. 

"Esnafımızı, sanayi sitelerine taşımak istiyoruz" ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, "Kurum olarak en büyük projelerimizden birisi, şehir içinde faaliyet gösteren ve görüntü ile gürültü kirliliği yaratan esnafımızın, daha rahat faaliyette bulunabileceği orta ölçekli sanayi sitelerine taşınması" dedi. 

Beklentimiz, bu yasama yılında meclisten bu kararın çıkması ve esnafımızın kuralsızlıktan kurtarılması" diye konuştu. 

"Esnaf, şehir içinde yığıldı kaldı" Açıklamasının devamında, esnaf-sanatkann en büyük sorunlarından birinin de sanayi siteleri olduğunun altını çizen Dinçer, "Hızla artan nüfus ve mevcut esnafın üst üste binmesiyle beraber şehir içinde iş yeri tıkanıklığı başladı. Bugün her binanın, her apartmanın altında imalat sektörüyle ilgili iş yerleri bulunmakta. Kurum olarak en büyük projelerimizden birisi, şehir içinde faaliyet gösteren ve görüntü ile gürültü kirliliği yaratan esnafımızın, daha rahat faaliyette bulunabileceği orta ölçekli sanayi sitelerine taşınması. Bununla ilgili çalışmalarımız var gücüyle devam ediyor. Ancak her türlü projemiz hazır olmasına rağmen yerel idareler bu konuya gereken önemi göstermiyorlar. Bundan dolayı esnafımız şehir içinde yığıldı kaldı. Bundan vatandaşımız kadar bizler de rahatsızız"dedi. 


Dünya


Geri Dön