19 / 04 / 2024

Esra Akkaya Kalamış'ta kafe açtı!

Esra Akkaya Kalamış'ta kafe açtı!

20 Dakika dizisi ile ekranlara dönen Esra Akkaya Kalamış'ta kafe açtı...



Kalamış’ta bir mekan, adı Tatlı Huzur... Huzurlu ve lezzetli bir mönüye sahip. Mekana girer girmez kendinizi adeta Alice Harikalar Diyarı’nda hissediyorsunuz. Her yerde pembeler, çiçekler, cupcake desenleri... Oyuncu Esra Akkaya’nın eşi Harun Uygural ile birlikte açtığı bu mekanda, masa-sandalyeden biblolara her şeyi satın alabilirsiniz. Sekiz yıl arada verdiği oyunculuğa İlker Aksum, Tuba Büyüküstün gibi oyuncuların rol aldığı 20 Dakika dizisi ile dönüş yapan Akkaya ile Tatlı Huzur’da buluştuk, neler yaptığını ve kafe macerasını konuştuk. 


BU KEZ KEYFİME BAKIYORUM 


Daha önce Alçera adında bir kafenin dört yıl işletmeciliğini yapan Akkaya, bu mesleğe yabancı değil. Ancak Akkaya yeni açtıkları mekanın her şeyinden bu kez eşinin sorumlu olduğu anlatıyor: “Eşim eski işinden sıkılınca böyle bir yer açmak istedi. İşletmecilik, mönü gibi detaylardan o sorumlu. Ben sadece mekanın dekorasyonuyla ilgilendim. Bu kez keyfime bakıyorum. Evime davet edemediğim kalabalık arkadaş grubumu burada ağırlıyorum. Zaten bir mekandan çok daha öte bir yer burası. Bir tek ben değil Kalamış’ta oturan teyzeler burada gün yapıyor, çay saatleri düzenliyor. Bazı şirketler toplantıları için tercih ediyorlar. Tatlı Huzur sanki evin salonu gibi bir yer!”


Dekorasyonu yaparken misafirlerin keyifli ve rahat hissetmelerini sağlamaya çalışan Akkaya renk olarak beyazı tercih etmiş. Aksesuar olarak neşeli objeler, tabak ve dekoratif eşyalar kullanan Akkaya, kafenin bahçesini ise rengarenk çiçeklerle süslemiş.


Akkaya, aynı zamanda sekiz yıl aradan sonra 20 Dakika adlı diziyle tekrar ekranlara döndü. O sekiz yıl içinde kendisini geliştirdiğini belirten Akkaya boş durmadığını söylüyor: “Sihirli Anahtar adında bir cast ajansım var. Ayrıca koçluk eğitimi aldım. Sekiz yıl içinde konservatuarda aldığım eğitimden çok daha sıkı bir eğitim gördüm. Türk ve yabancı hocalardan farklı metodlar öğrendim. Öğrendiklerimi öğrettim. Sadece dizi oyunculuğuna ara verdim o kadar. Kardeşlerimle birlikte kurduğum hem menajerlik hem de oyunculuk okulumuz var. Orası zaten çok yoğun. Hobi kurslarına katılıyorum. Aslında boş vaktim yok gibi bir şey. Bu sene de güzel bir şey oldu, 20 Dakika dizisi teklifi geldi. Beni çok yoracak bir rol olmaması sebebiyle de kabul ettim. Ekranları özlediğimi de fark ettim.”


KOMİK BİR AİLEYİZ 


Esra Akkaya’nın kardeşleri Kaya ve Sarp Akkaya da onun yolunu takip etmiş: “Aileme oyuncu olacağımı söylediğimde hiç mutlu olmamışlardı, durumu zamanla kabul ettiler. Ancak Kaya ve Sarp konservatuar okuyacakları zaman böyle bir sıkıntıyla karşılaşmadılar. Onlar benden daha avantajlıydı. Şimdi üçümüzün farklı projeleri olunca annem ‘Dizilerinizin günlerini değiştirin yetişemiyorum böyle!’ diyor. Komik ve birbirimize çok bağlı bir aileyiz. Hemen her gün görüşüyoruz, iş konuşurken bile çok eğleniyoruz.”


SEMİNER VE WORKSHOPLAR DÜZENLENİYOR


Tatlı Huzur kafede yemek yemek, sohbet etmek dışında da pek çok aktivite mevcut. Kafede sık sık sanat tarihi ve astroloji gibi eğitim programları veriliyor. Esra Akkaya “Ben koçluk eğitimi veriyorum. Yakın bir tarihte ev içi çiçek yerleştirme workshoplarımız başlıyor. Astroloji eğitimi de önümüzdeki projelerden biri: Arada diyet tariflerini çalıştığımız etkinlikler oluyor. Bu etkinliklerin hepsini kafenin internet sitesinden takip edebilirsiniz” diyor. 


MÖNÜDEKİLER ARKADAŞLARIMIZIN TARİFİ


Peki Tatlı Huzur kafede ne yiyelim? Esra Akkaya’nın kesin önerisi çikolatalı kurabiye: “Özel bir tarif. Arkadaşım Melek’in tarifiydi, rica ettik bizi kırmadı. Yiyenler çok beğeniyor. Aslında mekandaki her yiyeceğin tarifi özel. Arkadaşlarımıza misafirliğe gittiğimizde bize yaptıkları ikramların içinde en beğendiklerimizi seçtik. Arkadaşlar da tariflerini aşçımıza öğretti.”


Star


Geri Dön