23 / 04 / 2024

Essa Flora'da anahtar teslim! Metrekaresi 4 bin 100 TL!

Essa Flora'da anahtar teslim! Metrekaresi 4 bin 100 TL!

Firma: Essa Gayrimenkul

Proje: Çekmeköy Essa Flora

Bilinçlenen gayrimenkul alıcısı, birbirine benzeyen projeler arasından sıyrılıp doğayla iç içe yaşam sunan konseptlere yöneliyor. Essa Flora'da anahtar teslim! Konutların metrekaresi 4 bin 100 TL'den başlıyor.



Şehirden kopmadan doğayı yaşamak isteyenler Essa Flora’yı seçiyor. 59 adet konuttan oluşan butik proje, anahtar teslim satılıyor.


Çekmeköy’ün ormana komşu son değerli arazisi üzerinde konumlanan Essa Flora, Ümraniye plazalar bölgesine 10 dakika mesafede yer alıyor. Dört tarafı ormanlarla çevrili 16 dönüm arazi üzerine kurulan proje az katlı bloklardan oluşuyor. 

Salonlar, yatak odaları, çocuk odaları ve çalışma odalarının ormana bakacak şekilde projelendirilmesi Essa Flora Evleri’nin en önemli ayrıştırıcı faktörü olarak göze çarpıyor. Dairelerin tüm camlarından orman manzarası görülüyor.  

Essa Flora’nın üçer katlı bloklarda her biri farklı büyüklükte daire seçenekleri yer alıyor. 150 m2-320 m2 büyüklüğündeki 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler, çatı dublekslerine ilaveten bahçe kat ve orta kat şeklinde çeşitleniyor. Alçak katlı tüm bloklar ciddi arsa payına sahip olurken, bahçe kullanımı zemin katı dairelerde 232 m2’ye kadar çıkıyor.

Bloklar, özel yollarla ormana bağlanıyor

Evde geçirilen zamanları zenginleştirmek adına son derece keyifli yaşam alanlarının oluşturulduğu projede ortak alanlar komşuluk ilişkilerini artıracak şekilde çözümlendi. Doğaya uygun tasarımlarla tamamlanan peyzaj düzenlemesi, yeşil alanlardaki ağaçları ve çiçekleri adeta ormanla bütünleştiriyor. 

İki adet ortak havuz, çocuk parkı, yürüme ve bisiklet yollarının yer aldığı projede her dairenin kendine ait kapalı otoparkı ve deposu bulunuyor.

Ikea, Buyaka, Real ve Meydan AVM gibi alışveriş noktaları ile pek çok eğitim kurumuna yakınlığıyla ailelerden ilgi gören proje Doğa Koleji, Alev Okulları, Özyeğin Üniversitesi gibi eğitim kurumlarıyla çevreleniyor.

Yüzde 1 KDV avantajı

Toplam satış bedeli 60 milyon TL olan projede fiyatlar 4100 TL/ m2’den başlıyor. Daireler 645.000 TL- 1.645.000 TL fiyat aralığında satışa sunuluyor. Anlaşmalı bankalarla 120 aya kadar vadelendiriliyor. 

KDV oranının yüzde 1 oluşu alıcı ve yatırımcı nezdinde avantaj vaat ediyor. Stoktaki ruhsatlı projeler arasında yer alan ESSA FLORA’nın avantajlı KDV oranı, 600 bin liralık bir konutta yaklaşık 100 bin liralık vergi muafiyeti anlamına geliyor.

Essa Flora Evleri’nde yaşayanların, kendi özelliklerine benzer kişilerle bir arada olmak istediği varsayılarak seçkin bir alıcı-yatırımcı grubu hedefleniyor. Blok satışa sıcak bakmayan şirket yetkilileri, ortak yaşam gustosuna sahip insanların projeye katma değer sağlayacağı görüşünde birleşiyor.

Essa Yapı İnşaat Grubu Başkanı Eren Sarıoğlu:

“Betona değil yeşile ihtiyacımız var!”

“Türkiye’de yaşam alışkanlıkları çok hızlı bir şekilde değişiyor ve bu sürece tanık olmak heyecan verici. Çok sayıda kaliteli proje var ve tüketici konut konusunda gerçekten bilinçli. Sektörde uzun soluklu olacak firmaların, piyasadaki ihtiyaçlara cevap veren farklı projelerle ortaya çıkmaları gerekiyor.

Türkiye nüfusunun 9 milyonu, yani yaklaşık altıda biri ormanlarla iç içe yaşıyor. Büyükşehirlerde yaşayan bizler ise her geçen gün artan çevre sorunlarıyla kuşatılmış durumdayız. Hava, su ve topraklarımız giderek artan oranlarda kirleniyor. Özellikle büyükşehirlerde sanayi bölgelerinin çevre kirliliği sebebiyle yaşanamaz hale gelmesi, ormana komşu arazileri daha da kıymetli kılıyor. Essa Flora projemizin konumunu, bahsettiğim tüm bu nedenlerden dolayı ayrıcalıklı buluyorum. Şehirden kopmadan doğayı yaşamak isteyenlerin kayıtsız kalamayacağı bir lokasyondayız. Alçak katlı bloklarımız doğayla iç içe bir yaşam sunuyor. Bahçe ve teras dublekslerinde, elinizi uzatsanız ağaçlara değecek kadar yakın olacağınız, kuş sesleriyle uyanıp bol oksijen soluyacağınız, çocuklarınızın çimenlerde özgürce koşup oynadığı, seçkin komşularınızla birlikte 24 saat güven içinde yaşayacağınız evler inşa ettik. Projenin içinden ormana bağlanan özel bir yol oluşturduk; yürüyüş yapmak isteyenler bir kaç adım ötedeki ormana kolayca ulaşıyor.

Projelerimizde komşuluk ilişkilerini öne çıkaran ortak alanlar tasarlıyoruz ve yaşam tarzları birbiriyle uyumlu aileler yaşasın istiyoruz.”



projeye sor



Geri Dön