24 / 04 / 2024

Essa Yapı, üç projeyle markalı konut pazarında!

Essa Yapı, üç projeyle markalı konut pazarında!

Markalı gayrimenkul sektörüne 2007 yılında adım atan Essa Yapı, geçen süre içinde markalı konut olarak ESSA Royal Vilları, ESSA Silva Vilları ve ESSA Flora projelerini hayata geçirdi...



Markalı gayrimenkul sektörüne 2007 yılında adım atan Essa Yapı, geçen süre içinde ESSA Royal Vilları, ESSA Silva Vilları ve ESSA Flora projelerini hayata geçirdi. ESSA Yapı İnşaat Grubu Başkanı Eren Sarıoğlu, 2000 yılında Güneşli'de, TEM çıkışında yer alan S Plaza'yı, ofis projesi olarak hayata geçirdiklerini belirterek, "Daha sonra Çekmeköy'de her biri müstakil havuzlu butik villa projelerimiz Essa Royal Villaları ile Essa Silva Villâları'nı ürettik. 


Şu anda ise Essa Flora'yı tamamlayarak yaşama geçirdik" dedi. Butik projeler olmalarına rağmen Essa Royal ve Essa Silva Villaları'ndaki konfor standartlarını daha fazla sayıda villa tipi dairelerden oluşan Essa Flora'ya da yansıttıklarını aktaran Sarıoğlu, "Böylece sınırlı sayıdaki nitelikli konut arzımızı artırarak önceden satın alan müşterilerimizin dost ve akrabalarına da seçenek sunabildik. Projelerimizde komşuluk ilişkilerini öne çıkaran ortak alanlar tasarlıyoruz ve yaşam tarzlan birbiriyle uyumlu aileler yaşasın istiyoruz. Bu konudaki hassasiyetimize ve seçiciliğimize güvenen müşterilerimiz yeni projelerimize de talip oluyorlar" diye konuştu. 


Yüzde 1 KDV ile satıyor Essa Flora projelerinin anahtar teslim satış sürecinde olduğunu anlatan Sarıoğlu, eylül başından itibaren hareketlenen piyasanın satış ofisine gelen müşteri sayısında da artışa neden olduğunu söyledi. Sarıoğlu, ayrıca yüzde 1 KDV ile satılan ESSAFlora'nm alıcı ve yatırımcırcs ya avantaj sunduğunu belirtti. Halen iki yeni ticari proje üzerinde çalıştıklarını, bunlardan birinin Çekmeköy'de ofis, diğeri ise bölgede ticari bir proje olacağını anlatan Sarıoğlu, "Alıcılanmız, tasarım ve inşaat sürecindeki yeni projelerimizi ilgiyle takip ediyor" dedi. 


Prim ve vergi yükünün azaltılması sektöre hareket kazandıracak Sektörde kayıtlılık, şeffaflık, denetim, yüksek kalite ve standartlar, kurumsallaşma, istatistik bilgiler gibi unsurların giderek arttığını aktaran Eren Sarıoğlu, "Bürokratik işlemlerin azaltılması ve hızlandırılması, prim ve vergi yükünün azaltılması, sembolik düzeyde bile olsa KDV ve harç indirimlerinin kullanılması sektörü olumlu etkileyecektir" dedi. Bu çerçevede önümüzdeki döneme ilişkin konut politikaları; ruhsatlı konut üretiminin, dönüşüm ve iyileştirmeye yönelik projelerin geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Sarıoğlu, "Alıcıyı ve yatırımcıyı teşvik edecek düzenlemeler getirilmelidir" diye konuştu. 


Dünya 


Geri Dön