25 / 04 / 2024

Essim Yalıtım, üretimi ile Mısır'dan yapılan ithalatı önleyecek!

Essim Yalıtım, üretimi ile Mısır'dan yapılan ithalatı önleyecek!

Sektöre adım atan Essim Yalıtım, küresel bir marka olmayı hedefliyor. Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını hızlandıran şirket, iki yıl içinde de 15 milyon TL'lik yatırımla strafor ve polyester keçe üretimine başlamayı planlıyor...



Mısır'dan membran ithalatını önlemek için sektöre adım atan Essim Yalıtım, küresel bir marka olmayı hedefliyor. Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını hızlandıran şirket, iki yıl içinde de 15 milyon TL'lik yatırımla strafor ve polyester keçe üretimine başlamayı planlıyor. 


Su yalıtım membranı alanında sektörün öncü markalarından olmak için yola çıkan Essim Yalıtım Su İzolasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi, ilk ihracatını Nijerya'ya yapmasının ardından ihracat çalışmalarını hızlandırdı. Şirketin gündeminde üretimin yarısını ihracata aktarmak yer alıyor. 


Essim Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cafer, membran üretiminde her türlü yapı tipi ve detayı konusunda çözümler sunduklarım dile getirdi. Cafer, "İmal ettiğimiz membranlar, cam tülü veya polyester keçe taşıyıcı ile yüksek oranda polimer katkısı üe modifiye edilmiş bitlimden üretiliyor. Ürünlerimizin tipi ve kalınlığı, yapı türüne, kullanılacak detaya ve iklim şartlarına göre belirleniyor" dedi. 


Yaklaşık 4 milyon liralık bir yatırım yaparak sektöre adım attıklarına dikkat çeken Cafer, bu yatırımı kendi öz sermayeleri ile gerçekleştirdiklerini söyledi. Eskişehir Kobi Organize Sanayi Böl1gesi'nde 4 bin metrekarelik alana sahip tesislerinde tam kapasite ve 3 vardiya üretim gerçekleştirdjıklerini dile getiren Cafer, günlük yaklaşık 60 bin metre membran üretim kapasitesine sahip olduklarını aktardı. Ürünlerinin kalitesiyle ön plana çıktığını belirten Cafer, eksi 40 derece soğuğa ve artı 130 derece sıcaklığa dayanıklı ürünler ürettiklerini açıkladı. Otomasyona dayalı seri üretim gerçekleştirdikleri vurgulayan Cafer, "Sahip olduğumuz üretim tesisi şu an Türkiye'de tek. 

Bu tesisle daha kaliteli ve dayanıklı ürün üreterek fark yaratacağız. Son teknolojiye sahip olan bu tesisimizi Fransa'daki firmalara yaptırdık" bügisini verdi. 


Üretimin yüzde 50'sini ihracata kanalize edecek İlk üretimlerini Nijerya'ya ihraç ettiklerini söyleyen Cafer, "Kuzey Irak üe de görüşmelerimiz halen devam ediyor. Üretimimizin yüzde 50'siııi ihracata kanalize et' meyi planlıyoruz. İç piyasada ise öncelikli olarak doğu bölgelerine ağırlık vereceğiz. Yurtdışı pazar payımızı artırmayı, global bir marka olmayı hedefliyoruz" açıklamasını yaptı. 


Piyasada üretilen membranların bazılarının çok kalitesiz olduğunu söyleyen Cafer, "İnşaat sektöründe ve özellikle yalıtım malzemelerinin üretiminde çok büyük bir boşluk var. Biz Essim Yalıtım olarak bu boşluğu doldurmayı düşünüyoruz. Türkiye Mısır'daiı membran ithalatı yapıyor. 

Yatırımlarına devam edeceklerini vurgulayan Cafer, özetle şu ifadeleri kullandı: "Yalnızca üretim değü Ar- Ge ve inovasyon gücüne de inanan, yatırımlarına bu yönde devam etmeyi planlayan bir şirketiz. Özel amaçlı ve çevreci yeni ürünlerle sektöre yaratıcı çözümler sunmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda ilerleyen zamanlarda farklı ürünlerin de imalatına başlayacağız. 


Yaklaşık iki yıl sonra 15 milyon dolar civarında bir yatırım gerçekleştirerek, strafor ve polyester keçe üretimine de başlamayı planlıyoruz." 


Dünya 


Geri Dön