19 / 04 / 2024

Eston projelerine ilgi Ataköy ve Bahçeşehirlilerden

Eston projelerine ilgi Ataköy ve Bahçeşehirlilerden

Birbirine bakan apartmanların 15. veya 20. katında yaşamaktan sıkılanların yeni gözdesi ise tek veya az katlı, bahçeli evler



Kat sayısı 15 ve üzerinde olan apartmanlardan oluşan Türkiye'deki lüks konut sitelerinin ilki, prestiji ve statünün sembolü İstanbul sahilindeki Ataköy'de oturanlar, artık az katlı bahçeli evi tercih ediyor. Eston Yapı Genel Müdürü Kaan Yücel, inşa ettikleri az katlı ve bahçeli evleri Ataköy ve Bahçeşehir gibi lüks sitelerde oturanların satın aldığını söyledi. 
 
İnşaat şirketleri ve müteahhitler bir arsaya konut yaparken hep imarın izin verdiği en yüksek katı çıkıyor ve en yoğun yapılaşmayı tercih ediyor. Türkiye'nin en lüks sitesi olsalar dahi birbirine bakan apartmanların 15. veya 20. katında yaşamaktan sıkılanların yeni gözdesi ise tek veya az katlı, bahçeli evler. İstanbul Bahçeşehir ve Yakuplu beldesinde 1 ile 4 arasında değişen katlı, bahçeli ev inşa eden Eston Yapı Genel Müdürü Kaan Yücel, kendilerinden konut alanların ağırlıkla Ataköy ve Bahçeşehir'deki daire sahipleri olduğunu söyledi. Ataköy, Emlak Bankası'nın İstanbul'da inşa ettiği 15 katlı apartmanlardan oluşan ve sporcu, sanatçı gibi tanınmış kişilerin oturduğu Türkiye'nin ilk lüks sitesi. Bahçeşehir ise özel sektörün inşa ettiği lüksün ve statünün göstergesi kabul edilen bir site.

İmarın izin verdiği kat yüksekliği yerine az katlı, girişleri farklı konut inşa etmeyi tercih ettiklerini belirten Kaan Yücel, "Bizden ev alanlar ağırlıkla lüks site içinde dahi olsa yüksek katlarda oturmaktan sıkılmış olanlar. Ataköy ve Bahçeşehir'den çok müşterimiz var." dedi. Yücel'in verdiği bilgiye göre karı-koca çalışan beyaz yakalılar yeni çocuk bekledikleri dönemde kendilerinden ev alıyor. Apartman dairesi fiyatına ev sattıklarını belirten Kaan Yücel, masraflarının ise siteden daha uygun olduğunu ifade etti. Yücel, "Fiyatlarımıza 3 yıldır zam yapmıyoruz. 2010 yazında fiyatlarda yükselme görülebilir. Son birkaç yılda konut fiyatları yüzde 20-30 ucuzladı. Şimdi daire alan en az yüzde 30 kazanır." dedi. Yatırım için alınan stüdyo veya tek veya 2 odalı konutlar ise Kaan Yücel'e göre şehir içinde olursa umulduğu gibi faydalı olur. Şehir dışında olanlar için ise Yücel, "Şehir içinde olsa anlarım ama dışında kim oturur, alan kime satar? Oturmak isteyen de bitişiğindekileri alıp birleştirmek isteyecek. Şehir dışından yatırım için alan umduğunu bulamaz." dedi.

Eston Yapı'nın bahçeli evleri inşa ettiği Eston Şehir, Emlak GYO'nun hasılat paylaşımıyla müteahhitlere verdiği Ispartakule'nin hemen arkasında yer alıyor. Aynı bölgede deniz kenarında ise Eston Deniz konutları yapılıyor. Eston Şehir ve Eston Deniz'de 2017'ye kadar toplam 5 bin konut inşa projesi yürütülüyor ve 2 milyar dolarlık hasılat bekleniyor.

Eston Şehir 1,5 milyon metrekare arsa üzerinde inşa ediliyor. Evler için 300 ilâ 500 metrekare önünde bahçe bırakılıyor. Projede toplam 2 bin 500 daire yer alacak. Birinci etaptaki 289 dairede sahipleri oturuyor. 2 etapta yer alan 289 dairenin 70'i önümüzdeki mart ayı başında teslim edilecek. Şirket burada yaklaşık 2 bin 200 konut daha inşa edecek. Eston Şehir'deki konutların ortalama metrekare satış fiyatı 2 bin 700 lira. Fiyat müstakil villada artıyor. 165 metrekarelik villa tipi konut fiyatı 450 bin lira. Ancak her birinin girişi farklı dört daire topluca alındığında Eston yüzde 19 indirim kampanyası başlattı. Kaan Yücel, 2010 yılında 500 konut satmayı hedeflediklerini ifade etti. Eston Deniz ise Yakuplu sahilindeki 1,1 milyon metrekarelik arsada yapılıyor. İlk etaptaki 200 konut teslim edildi. İkinci etaptaki 340 konut bu sene sonuna kadar teslim edilecek. Eston Deniz'in sahilinde Enelka'nın 500 yatlık marinası da bulunuyor. Eston Deniz'de villa tarzı konutlar dışında 6 katlı binalar da inşa edilecek.
İbrahim Balta/Zaman


Geri Dön