19 / 04 / 2024

Eston Şehir 5. Kısım Bahçeşehir'de 553 bin TL'ye!

Eston Şehir 5. Kısım Bahçeşehir'de 553 bin TL'ye!

Eston Şehir 5. Kısım Bahçeşehir'de yüzde 10 peşinatla 18 ay sıfır faizle vade uygulanıyor. 5. Kısımda yaşam 2012 yılının Aralık ayında başlayacak



Kuruluş konsepti bahçeli evlerden oluşan bir uydukent projesi olan Bahçeşehir, aslına sadık kalamayarak yüksek binalardan oluşan bir metropole dönüşmek üzere.  Bugün Avrupa’da 26 m²  olan kişi başına düşen yeşil alan miktarı İstanbul’da yalnızca 6.4 m². Bu rakam kimi şehirlerde çok daha yüksek. Örneğin kişi başına Stockholm’de 87.5,  Roma’da 45.3, Londra’da da 26.9 m² yeşil alan düşüyor. Bahçeşehir’in kuruluş konseptine uygun olarak yemyeşil yaşam alanları sunan modern projesi Eston Şehir, 5. kısmında kişi başına 83 m² yeşil alan ayırarak, dünyanın birçok büyük şehrindeki ortalamaların üzerine çıkıyor.

İstanbul’un her bölgesi betonlaşmanın esiri olurken, Bahçeşehir’de de betonlaşmanın hızla arttığı görülüyor. Yüksek binaların arasında yeşilin güçlükle seçilebildiği bölgede, yeşil alana geniş yer ayıran Eston Şehir, diğer projelerden farklılaşıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, İstanbul’da kişi başına düşen yeşil alan miktarının                6.4 m² olduğunu belirtiyor. Dünya genelinde yapılan kişi başına düşen yeşil alan araştırmasına¹ göre bu rakam son derece az, çünkü kişi başına Stockholm’de 87.5, Amsterdam’da 45.5, Roma’da 45.3, New York’ta 29.1, Londra’da da 26.9 m² yeşil alan düşüyor. Bahçeşehir’in kuruluş konseptine sadık kalarak yemyeşil ve yatay yaşam alanları sunan Eston Şehir, İstanbul’un ve dünya geneli rakamlarının çok üzerinde yeşilliğe sahip. Örneğin Eston Şehir’in yeni açılan 5. kısmında kişi başına ortalamada     83 m² yeşil alan düşecek. Bahçe büyüklükleri 495 m²’ye varan evlerde yaşayanlar ise ortak yaşam alanlarındaki yeşilin dışında kendi başlarına ortalamada 123 m²’lik yeşil alanda yaşama şansına sahip olacaklar. Bu İstanbul’da kişi başına düşen yeşilin metrekaresiyle kıyaslandığında 13 kat daha fazla.

Eston Yapı Tasarım Yönetmeni Mimar İlkay Çorgundağ, doğanın içinde yaşamanın insan psikolojisine olumlu etki ettiğini belirtiyor. Eston Şehir’de yeşil ve yatay yaşam alanlarının bu sebeple büyük ilgi gördüğünü söylüyor. Çorgundağ, “İstanbul hızlı kentleşmenin getirdiği sorunları yoğun bir şekilde yaşıyor. Bu durum Bahçeşehir için de geçerli. Mimarlık okurken projelerde peyzaja ve çevre düzenlemesine çok önem verirdik. İstanbul gibi bir metropolde bunu uygulaması çok zor. Eston Şehir’de bu bakımdan çok şanslıyız çünkü bütün projede yeşil alanlar büyük yer tutuyor. Yeşil, Eston Şehir gibi yatay yaşam alanlarına çok yakışıyor” diye konuşuyor ve Eston Şehir’in yeni kısmını anlatıyor: “Eston Şehir 5. Kısım’da 3660 m² nitelikli yeşil alan var. Tüm bahçelerin yeşil alan toplamı 21.346 m². En küçük bahçe bile 152 m², bu rakam 495 m²’lere kadar varıyor. Bu evlerde ortalama        3 - 4 kişilik bir ailenin oturduğu düşünülürse kişi başına düşen yeşil alan metrekaresi son derece yüksek. Projemizde kişi başına düşen yeşil alan metrekaresinin, Avrupa şehirlerinin bile üzerinde olduğunu söyleyebiliriz.”

Eston Şehir 5. Kısım inşaatı başladı

Eston Şehir 5. Kısım, 54.399 m²’lik geniş arazi üzerinde inşa ediliyor. Eston Şehir’in 5. kısmında 7’si müstakil villa, 40’ı ikiz villa olmak üzere sadece 87 ev yapılıyor. 3660 metrekarelik ortak yeşil alanı bulunan kısımda, villaların bahçeleri ise 152 – 495 metrekare arasında değişiyor.
Eston Şehir 5. Kısım’da 165 m²’lik kapalı sosyal tesis alanı yer alacak. Fitness salonu, soyunma odası ve kafeden oluşan tesisin yanı sıra açık fitness alanı, yürüyüş-koşu parkı, basketbol oyun sahası, oyun alanı bulunan projede 340 m²’lik geniş bir yüzme havuzu olacak.
Bu kadar büyük yeşil alan ve bahçeler sunan, mimarisi yenilenmiş, ahşap kaplama yüzeylerle sımsıcak, kış bahçeleriyle son derece şık ve ayrıcalıklı bir yaşam sunan Eston Şehir’in 5. Kısım metrekare fiyatları da şu anda son derece avantajlı. Evlerin metrekaresi ortalama 3250 TL’den satılacak.

 Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yıldız Aksoy

ESTON Hakkında: 1965 yılında prefabrike yapı elemanları üretmek ve taahhüt projelerini gerçekleştirmek için kurulan ESTON, inşaat sektöründe son yıllarda ortaya çıkan uzmanlaşma eğilimlerine paralel olarak taahhüt ve gayrimenkul geliştirme alanında faaliyet göstermektedir. ESTON, 45 yıllık bilgi ve deneyimleri ışığında; toplu konutlar, lüks konutlar, hastaneler, iş merkezleri, endüstri yapıları ve altyapı işleri ile ilgili projeler gerçekleştirmektedir. Eston Yapı, kurulduğu 28 Mayıs 1998 yılından beri; Eston Beton ve Eston İnşaat dönemlerinde kazandığı tecrübeyi Zeytinoğlu Grubu’nun değerleriyle bütünleştirmiştir. Eston Yapı bu güne kadar Ardıçlı Evleri, Ardıçlı Göl Evleri, Eston Kandilli Evleri, Eston Derince Evleri gibi önemli projelere imza attı. Eston Yapı içinde bulunduğumuz dönemde Eston Deniz, Eston Şehir ve Eston Reşitpaşa Evleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

----

Eston Şehir 5. Kısım’da 176 metrekare villalar 553 bin TL ile 610 bin TL, 186 metrekare villalar 590 bin TL ile 750 bin TL, 248 metrekare villalar ise 779 bin TL ile 804 bin TL arasında değişiyor.

Eston Şehir 5. Kısım Bahçeşehir'de ayrıca yüzde 10 peşinatla 18 ay sıfır faizle vade uygulanıyor.

Projenin 5. Kısımında yaşam 2012 yılının Aralık ayında başlayacak.

750 bin metrekare arsa alanına sahip olan Eston Şehir’in inşaat alanı 369 bin 500 metrekare.

2006 yılında Bahçeşehir’de hayata geçirilen Eston Şehir’de 1. etap 2009 yılının Aralık ayında teslim edildi.

Eston Şehir'de ikinci etap 30 Eylül 2011’de, üçüncü etap ise 31 Aralık 2011’da tamamlanacak ve konutlar sahiplerine teslim edilecek.

Eston Yapı tarafından hayata geçirilen Bahçeşehir Eston Şehir 5. Kısım Konutları'nda 1 kilometre de sahil şeridi bulunuyor.

http://www.estonsehir.com/

0212 850 20 20


İclal Süzgün/Emlakkulisi.com


Geri Dön