28 / 03 / 2024

Eston Yapı, 2011'de 300 konut satıp, 800 konut yapacak!

Eston Yapı, 2011'de 300 konut satıp, 800 konut yapacak!

Global krizin etkilerini kısa sürede atan Eston Yapı, hedef büyüterek gözünü 2011'e dikti. 300 konut satmayı, 800 konutu satışa arz etmeyi hedefleyen firma, 2011 cirosunu ise 150 milyon TL olarak belirledi



Global krizin etkilerini kısa sürede atan Eston Yapı, hedef büyüterek gözünü 2011'e dikti. 300 konut satmayı, 800 konutu satışa arz etmeyi hedefleyen firma, 2011 cirosunu ise 150 milyon TL olarak belirledi. Bahçeli konutta iddialı olan Eston Yapı, Reşitpaşa'da sıraevler konseptinde 252 evden oluşan Komşu Evler projesine başlayacak.

Eston şžehir ve Eston Deniz projeleri ile 2017 yılma kadar 7 bin 800 konut üretecek olan Eston Yapı, butik bir projenin hazırlıklarına başladı. Daha önce yaptıkları projelerde sıraevler olarak tabir edilen bitişik nizam evlerin çok tercih edildiğini söyleyen Eston Yapı Genel Müdürü Kaan Yücel, önümüzdeki nisan ayında İstanbul Sarıyer Reşitpaşa'da sadece sıraevlerden oluşacak Komşu Evler adını taşıyacak projeye başlayacaklarını açıkladı.

252 konutun yer alacağı inşaatına bu yıl içinde başlamayı planladıklarını kaydeden Yücel, 'Herkesin küçük de olsa bahçesinin olabileceği bir proje yapmak istedik. Komşu Evler projesi ortaya çıktı' dedi.

Proje ile inşaat maliyetlerini düşürmeyi hedeflediklerini söyleyen Yücel, '160 metrekarelik daireleri 300 bin TL'nin altında bir fiyata satabileceğimiz bir modelin peşindeyiz' diye konuştu. Yücel, projeyi iki sene sonra teslim edileceklerini de kaydetti.

Gözünü 2011'e dikti

Global krizin etkilerini kısa sürede atan Eston Yapı, diğer projelere ilişkin de hedef büyüterek gözünü 2011'e dikti. 300 konut satmayı, 800 konutu satışa arzetmeyi hedefleyen firma, 2011 cirosunu ise 150 milyon TL olarak belirledi. Yeni bir projeye daha başlamayı planlayan şirket, aslında, sadece 2011'i değil, gelecek altı yılını da planlamış durumda.

Kaan Yücel, altı yıllık gelecek planlamalarına dikkat çekerek, 2017 yılına kadar ağırlıklı olarak Eston şžehir ve Eston Deniz projeleri üzerinde çalışacaklarını söyledi. Ayrıca, bu dönemde taahhüt işleri ve kamu projeleriyle de yakından ilgilenmeye devam edeceklerini belirten Yücel, katılmayı planladıkları büyük taahhüt işlerinin başında  TOKİ  projelerinin geldiğini belirtti.

Diğer projelerdeki durum

İnşaatı 2017 yılına kadar sürecek olan Bahçeşehir'deki Eston şžehir ve Yakuplu'daki Eston Deniz projeleri hakkında bilgi veren Kaan Yücel, her iki çalışmada da yeni etaplarla büyümeye devam ettiklerini belirterek, şunları söyledi: 'Zaten Bahçeşehir'in en büyük bahçeli ev projesi de bize ait. Yeşil alanı, kalite ve konforu bir arada bulunduran ve istanbul'un yükselen değeri Bahçeşehir'de akılcı ve karlı bir yatırım yapmak isteyenlerin tercihi oluyoruz. Deniz Kalyon Evleri'nde ise üçüncü etap satışlarına devam ediyoruz. Eston Deniz önündeki 1.5 kilometrelik sahili ve marinasıyla istanbul'da özel bir proje. 2011 yılında bu projemizde de mimari yeniliklerle yeni etaplarımızı satışa açmayı hedefliyoruz.'
Ekonomist


Geri Dön