29 / 03 / 2024

Eston Yapı 7 yıl içinde 9 bin konut daha yapacak!

Eston Yapı 7 yıl içinde 9 bin konut daha yapacak!

Eston Deniz ve Eston Şehir projeleri için 7 yıl içinde 9 bin konut daha yapmayı planladıklarını anlatan Kaan Yücel, "Gelecek yıl 400 adet daire satmayı ve ciroyu da üçe katlayarak 150 milyon liraya çıkarmayı planlıyor



Demir, çelik, beton, arsa ve akaryakıt fiyatlarının sürekli yükselmeye başladığı bu dönemlerde konut sektörünün pek de kâr getiren bir alan olmadığını söyleyen Eston Yapı Genel Müdürü Kaan Yücel, "istanbul'un yıllık 200 bin adet konut ihtiyacı, sektörle hiç ilgisi olmamış grupları dahi bu alana yöneltmeye başladı. Ancak şu an Türkiye'de sadece orta kesimin konuta ihtiyacı var. Yüz binlerce açık, bunların açığı. Böyle bir dönüşüm başlamadan sektörde patlama olmaz. Bu da kısa ve orta vadede çok zor görünüyor. Ayrıca uluslararası fiyat hareketlerini iyi takip etmeyen, iyi bir organizasyon şeması çizmeden çok cazip olanaklar su¬nan şirketler ipin ucunu kaçımsa her an batabilir" dedi.
Kentsel dönüşüm yasasının çıkması ve gerçek manada bir mortgage yapılanması olduğu takdirde konut sektöründe asıl patlamanın o zaman yaşanacağını dile getiren Yücel, şöyle konuştu: "Şu an için yapılan tüm projeler, hep alım gücü yüksek insanlara göre yapıldı. Fiyatlar birbirlerine çok yakın. Satışların da denildiği kadar iyi olduğunu sanmıyo¬rum. Kapora almak konut sattım anlamına gelmez."
Türk halkının evim olsun da na¬sıl olursa olsun düşüncesiyle hareket ettiğini dile getiren Yücel, şöyle devam etti: "Biraz peşinle 70-80 bin liralık 1+1 konutlara çok talep var. Böyle bir ya ünm olmaz. Bu prim de yapmaz, ama insanlar şehir merkezine uzak da olsa bu yatırımı yapıyorlar. Başka alternatifleri yokmuş gibi gösteriliyor."
'9 bin konut yapacağız'
Devam eden Eston Deniz ve Eston Şehir projeleri için 7 yıl içinde 9 bin konut daha yapmayı planladıklarını anlatan Yücel, "Gelecek yıl 400 adet daire satmayı ve ciroyu da üçe katlayarak 150 milyon liraya çıkarmayı planlıyoruz. Ayrıca  Yakuplu Komşu  Evler projemize de yakında başlayacağız" dedi.
Cumhuriyet


Geri Dön