28 / 03 / 2024

Eston Yapı, Demtaş Grubu'na satıldı!

Eston Yapı, Demtaş Grubu'na satıldı!

Zeytinoğlu Grubu'nun borçları nedeniyle TMSF yönetimine geçen ve hala iki dev projesi süren Eston Yapı, şimdiye kadar sadece 98 dairelik bir proje bitirmiş olan Demtaş Grubu'na satıldı



Esbank'ın eski patronu Zeytinoğlu Grubu'nun borçlarını ödemekte zorlanması nedeniyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından yönetimine el konulan Eston inşaat, Demtaş Grubu'na satıldı. Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Hanifi Tekin'in yaptığı Demtaş Grubu'nun inşaat sektöründe 2005 yılında kurulan Tekin Yapı adlı şirketi bulunuyor. Grubun şimdiye kadar tamamladığı tek proje Ümraniye-Şerifali'de Sweet Home adlı 98 dairelik konut projesi.

2009'DA VERGİ REKORMENİYDİ

Edinilen bilgilere göre Demtaş Grubu Eston için peşinat tutarını yatırdı ve sözleşme de imzalandı. Ancak TMSF ile grup arasında imzalanan sözleşme dolar cinsinden yapıldığı için doların son dönemde yükselmesi nedeniyle Demtaş Grubu gerekli olan ilk taksiti henüz yatıramadı. Satışı gerçekleştiren TMSF de grubun sözleşme şartlarına uyup uymayacağını merakla bekliyor.

Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Tekin'in diğer bir özelliği ise 2009 yılında kazandığı gelirleri nedeniyle 1.5 milyon lira vergi ile 2010'da Türkiye'nin ilk 100 gelir vergisi mükellefi arasına girmesi. Grubun internet sitesinde diğer faaliyet alanları olarak inşaat dışında akaryakıt ve bilgi sistemleri geçiyor. Demtaş Grubu'nun yönetim kurulu üyelikleri ise aynı aileden 6 kişiye ait.

2 PROJEDE BİTMEMİŞ KISIMLAR VAR

İlk olarak Aralık 2006'da TMSF yönetimine geçen 46 yıllık şirket Eston Yapı'da alacaklarını temin etmek için daha önce bitmiş konutları satışa çıkaran TMSF, ikinci dönemde Yakuplu'daki Eston Deniz ve Bahçeşehir'deki Eston Şehir projeleri ile konut üretmeye başlamıştı. Eston Şehir projesi; bahçeli villaları, ikiz ve müstakil dubleks çeşitleri, en yükseği 4 katlı apartman-seçenekleri ile Bahçeşehir'deki 369 bin 306 metrekarelik inşaat alanından oluşuyor. Yakuplu'da 1.2 milyon metrekarelik alanda 5 bin 359 konut ve 500'ün üzerinde yat kapasitesine sahip marinasıyla tasarlanan Eston Deniz ise 1.5 kilometre sahil şeridine sahip.
Habertürk/Rahim AK


Geri Dön