19 / 04 / 2024

Eston Yapı şžehir ve Deniz projelerinde 8 bin 159 konut yapıyor!

Eston Yapı şžehir ve Deniz projelerinde 8 bin 159 konut yapıyor!

Yakuplu Beylikdüzü 'nde Eston Deniz ve Bahçeşehir 'de 2 bin 800 konutluk Eston şžehir olmak üzere uzun soluklu projelerde ilerlemeye devam eden Eston Yapı, 2011 yılında kendini yeni etapları kullanıma açmanın üzerine konumlandırdı



Yakuplu Beylikdüzü 'nde Eston Deniz ve Bahçeşehir 'de 2 bin 800 konutluk Eston şžehir olmak üzere uzun soluklu projelerde ilerlemeye devam eden Eston Yapı, 2011 yılında kendini yeni etapları kullanıma açmanın üzerine konumlandırdı.

Eston Yapı olarak uzun vadeli iki büyük projesini kısımlar halinde satışa sunduklarını dile getirerek söze başlayan Eston Yapı Genel Müdürü Özgür Mungan, “Bilindiği gibi firma olarak iki uzun soluklu projemiz mevcut. Bunlardan birisi 5 bin 359 konutluk Yakuplu Beylikdüzü 'nde 1.5 kilometrelik sahili ve marinası olan Eston Deniz projesi ve Bahçeşehir 'de yer alan 2 bin 800 konutluk Eston şžehir projeleri. Yıl içinde daha önce planladığımız etapları bitirerek sahipleri teslim etmeyi ve hayatı başlatmayı planlıyoruz ” diye konuştu.
Gerçekleştirdikleri projenin büyük olduğunu ve özen istediğini dile getiren Mungan, “Eston Yapı, iki büyük projesiyle yaklaşık 8 bin 159 bahçeli ve toprak kokusunun hissedildiği konutlar üretiyor. Dolayısıyla bu denli büyük bir yerleşimde değil konut üretmek, yeni bir şehrin kurulması söz konusu. Hatta bu yüzde projelerden birisi şehir ismini alıyor. Bizde bu yüzden iki projede de dikkatimizi dağıtmak istemiyoruz ” diye konuştu.

şžEHRİN İçİNDE TOPRAK KOKUSU HİSSEDİLİYOR
Eston şžehir hakkında detaylı bilgi veren Mungan, projenin 1000 dönümlük bir arazi üzerinde gerçekleştiğine dikkat çekerek, “Geniş bahçeli villaları, ikiz ve müstakil dubleks çeşitleri ve en yükseği 4 katlı   apartman seçenekleri ile İstanbul 'un yükselen değeri Bahçeşehir 'de yer alıyor. 1000 dönümlük arazide 2 bin 800 konut 369 bin 306 metrekarelik inşaat alanına sahip olacak ” dedi. Apartman dairelerinde bile bahçeli villa keyfi yaşandığına dikkat çeken Mungan, “Eston şžehir 'de bahçelerin büyüklüğü 407 metrekareye varıyor. 3. Kısım Evleri'nde apartman daireleri 198.000 TL'den, 4. Kısım Evleri 'nde katlı villalar ise 536.000 TL 'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor ” diye konuştu.

MARİNASI BİLE VAR
Eston Deniz 'in ise Yakuplu 'da 1.2 milyon metrekarelik alanda toplam 5 bin 359 konut olarak gerçekleştirildiğine vurgu yapan Mungan, “Burası İstanbul 'daki en özel projelerden birisi. 500 'ün üzerinde yat kapasitesine sahip kendi marinası bile var ” dedi.
2017 yılında bitmesi planlanan Eston Deniz 'in ilk kısmını oluşturan Yakamoz Evleri 'nde 2008 yılından beri ailelerin 4 mevsim denizin tadını çıkardığını belirten Mungan, “İkinci kısım olan Kalyon Evleri 'nde ise 342 bahçeli apartmanlardan oluşuyor. Yine etap etap tamamlanacak. En yükseği 6 katlı olan apartman daireleri 227.700 TL'den, ikiz dubleksler 680.900 TL'den, sıralı ara dubleksler 506.000 TL 'den, müstakil dubleks villalar 939.400 TL'den ve katlı villalar 581.350 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor ” diye konuştu.

ÖZGÜR MUNGAN 'DAN 2011 ÖNGÖRÜLERİ:
2011 'in ilk yarısının Eston Yapı için altın yıl olduğuna vurgu yapa Mungan, mevsimsel etkilere rağmen geçen yıllara göre çok daha başarılı bir yılın ilk yarısı yaşandığını belirtti. Yılın ikinci yarısında konut arzında artış beklentisi içinde olduklarını söyleyen Mungan, “Bu anlamda planlamamızı ve hazırlıklarımızı yaptık.     Durgun geçen yaz aylarının etkisi ile seçim sürecinin de etkileri birlikte yaşandı. 2011 'in ikinci yarısının, durgunluğun ardından patlama yaşanması muhtemel bir zaman dilimi olarak öngörmekteyiz ” dedi.

‘TÜRK EKONOMİSİ BÖLGENİN EMNİYET KUşžAĞI '
Orta vadede Türkiye 'nin ekonomik durumunun çevre ve komşu ekonomilere nazaran daha pozitif bir iklime sahip olacağını söyleyen Mungan, “Yakın coğrafyadaki ekonomik dalgalanma ister istemez euro bölgesini etkileyecek olmakla birlikte, nüfus artış hızı ve ekonomik canlılık ülkemizde konut sektöründe önemli sayılabilecek bir sıkıntı yaratmaz. Projesi doğru olan, kendini iyi konumlamış ve belli bir geçmişe sahip konut firmalarının bu süreçten güçlenerek çıkacaklarına inanıyorum ” diyerek sözlerine bitirdi.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön