24 / 04 / 2024

Eston Yapı'ya ortak aranıyor!

Eston Yapı'ya ortak aranıyor!

12 yıllık geçmişe sahip olan şirket bugüne kadar yaklaşık 5 bin konutluk projelere imza atan ve az katlı yapılarda konut sektörünün lider şirketi Eston ortak arıyor



12 yıllık geçmişe sahip olan şirket bugüne kadar yaklaşık 5 bin konutluk Ardıçlı Evler, Ardıçlı Göl Evleri, Reşipaşa Evleri projelerine imza attı. Şirket halen Ambarlı sahilinde 5 bin 300 konutluk Eston Deniz ve Bahçeşehir´in Kuzey Doğusu´nda 2 bin konutluk Eston Şehir projelerinin yapımını sürdürüyor.

Eskişehir merkezli Zeytinoğlu gruba ait olan Eston Yapı 1998 yılında kuruldu. Bugüne kadar gayrimenkul geliştirme ve taahhütte 500 bin metrekarenin üzerinde inşaat yaptı.

Projelere ortak aradıklarını doğrulayan Eston´un sahibi Yavuz Zeytinoğlu, "Bu konuda Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası´na yetki verdik. TSKB´nin girişimleriyle projelerimizin etaplarına veya tamamına ortak arıyoruz" dedi.
Eston´un Deniz´de 8 mahallelik 5 bin konut ve Şehir´de 9 mahallelik 2 bin konutluk projeleri bulunduğunu hatırlatan Zeytinoğlu, "Elimizdeki 7 bin konutluk projelerin satış bedeli 2 milyar doların üzerinde. İyi bir ortakla teslimleri hızlandırmayı ve teslimine birkaç ay kalmış ev alternatifleri hazırlamayı düşünüyoruz" diye konuştu.
Eston´un gelişme akslarında düşük yoğunluklu yapılaşmaya önem verdiğini vurgulayan Yavuz Zeytinoğlu, "Bizim yaptığımız ve yapacağımız projelerin değeri gelecekte daha iyi anlaşılacak. Bizim çok önemsediğimiz iki şey var. Bunlardan birincisi; bir evi yaparken, kendimiz oturacakmışız gibi düşünürüz. Bu noktada kalitesine önem veririz. İkincisi ise; metrekare çözümlerine çok önem veririz. Küçük evlerimizin kullanılabilirliği bile optimum düzeydedir" şeklinde konuştu.

280 milyon dolarlık kredi direkten döndü
Eston´un 2007 yılında ABD´li yatırım bankası Morgan Stanley ile 280 milyon dolarlık kredi anlaşması imzalamak için görüşmeler yaptığını kaydeden Yavuz Zeytinoğlu, "İki projemize kaynak yaratıp, inşaatı ve satışları hızlandıracaktık. ABD´liler ile görüştük. Anlaştık. El sıkıştık. ABD´ye döndüklerinde mortgage krizi patladı. Kredi anlaşmamız iptal edildi. Gün farkıyla o krediyi kaçırdık. Kaçırmasaydık bugün çok farklı noktada olurduk" diye konuştu.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön