28 / 03 / 2024

Eston'un 'Komşu paketleri' kampanyasında son 6 gün!

Eston'un 'Komşu paketleri' kampanyasında son 6 gün!

Eston Deniz'de 'Komşu Paketleri' kampanyasını mart ayı sonuna kadar uzattı



ESTON Yapı, tamamı villa ye bahçeli villa-dairelerden oluşacak 280 konutluk Bahçeşehir Eston Şehir projesi ve 5350 villa-bahçeli apartman dairesinden oluşan 1.5 kilometrelik kumsallı Beylikdüzü-Yakuplu Eston Denize 'Komşu Paketleri' kampanyasını mart ayı sonuna kadar uzattı. Kampanya ile; üç ev alan tanıdıklar peşinde yüzde 16, dört ev alanlar yüzde 19, beş ev alanlar yüzde 22 indirim avantajı yakalıyor, 350 bin liralık 3+1 daireler, 5 tanesi birlikte olunca 273 bin liraya; 450 bin liralık villalar 351 bin liraya iniyor.

Eston yapı, Ardıçlı Evler'deki gibi bahçeli evlerin bulunduğu iki projesi Şehir ve Eston Deniz'de uygulanan 'Eston Komşu Paketleri' kampanyası uzatıldı. Bu kampanya ile 450 bin liralık villalarda 99 bin liraya varan, 350 bin liralık 3+1 bahçeli apartman dairelerinde 77 bin liraya varan indirim yapılıyor. Eston Yapı'nın Beylikdüzü Yakuplu'daki projesi Eston Deniz; İstanbul'da içinde deniz ve marina olan tek konut projesi.

İnşaat sektöründe 45 yıllık tecrübeye sahip olan Eston Yapı, bu proje içerisinde bir 500 yatlık marina, bir otel, bir yelken kulübü ve ticari alanlarda rezidans da planlıyor. Eston Yapı'nın hem Eston Deniz projesinde, hem Bahçeşehir'deki toplam 2800 konutluk Eston Şehir projesinde uygulanan 'Eston Komşu Paketleri' kampanyası; iş akadaşları ile, okul arkadaşları ile kardeşleriyle ya da yakınlarıyla bir arada, aynı sitede yaşamak isteyenlere; birlikte ev almaları halinde yüzde 22'ye varan indirim fırsatı sunuyor.

Çok başarılı bir kampanya
3 aile birlikte gelip peşin parayla birer ev aldıklarında yüzde 16, 4 aile birlikte ev aldığında yüzde 19, 5 aile birlikte ev aldığında yüzde 22'şer indirim yakalıyor. Eston Yapı, böylece her bir aileye, bölgedeki bazı projelerde 2+1 dairelere istenen fiyat kadar indirim yapıyor. Eston Yapı Genel Müdürü Kaan Yücel, "5 aile birlikte gelip 5 konut aldıklarında biri bedavaya geliyor. Diyelim ki, 3+1'lik konut alan ve 4 tanıdığını daha getirip peşin parayla daire alanların her birine yüzde 22 indirim sağlanıyor. Siz 3+1 alırken arkadaşınız F tipi villa alabilir, bir diğer arkadaşınız bahçeli apartmanlarımızdan birinden 2+1 daire alabilir, farketmez. Veya 5 arkadaşın ikisi Eston Şehir'de, 3'ü Eston Deniz'den aldığında da yüzde 22 indirim uygulanıyor. Sektörde görülmemiş başarılı bir kampanyaya imza attık, çok iyi satışlar elde ettik" dedi.

3+1 sde 77 bin lira avantaj
Eston Komşu Paketleri ile 350 bin liralık bir 3+1 daire, yüzde 22 indirimle 273 bin liraya iniyor. Böylece 3+1 dairede 77 bin lira indirim yapılıyor. Kaan Yücel, iki proje hakkında şu bilgileri veriyor: "Eston Şehir projesi de, Eston Deniz de bahçeli villa ve bahçeli ikiz villa, bahçeli apartmanlardan oluşuyor, ikisi de Ardıçlı Evler'e çok benziyor. Eston Şehir, Ardıçlı Evler'in 3-4 katı büyüklüğünde bir proje. Toplamda 2800 konut olacak. Ardıçlı Evler konseptindeki villalardan yapıyoruz. Bu, zaten en çok satan ev tipimiz. Biraz daha farklı tipler de ekledik içine. 4 katlı apartmanlar var. Bu projede konutların yüzde 70'i villa, geri kalan yüzde 30'u 4 katlı bahçeli apartmanların daireleri. Eston Şehir'de konutların metrekare fiyatları 2700 lira."

Denize nazır 5350 torsut
Eston Şehir'de 289 konutluk birinci etapta villalar bitmiş durumda. İkinci etapta ise 303 konut var ve yıl sonuna kadar teslim edilecek. Kaan Yücel, "Projeyi kendi içinde zaman zaman değiştiriyoruz. Fakat 'Burada yaklaşık 2800 konut yapabiliriz' diye hesap yapıyoruz. Arazinin büyüklüğü 1.5 milyon metrekare, yani 1500 dönüm. 2017'ye kadar devam edecek projede, bu konut tipleri daha süreç içinde değişebilir" diyor. Yakuplu-Eston Deniz projesinin arazisi de 1100 dönüm. Eston Deniz'de imar daha fazla olduğu için daire sayısı 5 bin 350 olacak. Bu projede denize yakın bölümde villalar, üst kesimde ise bahçeli, 6-7 katlık apartmanlar olacak. Kaan Yücel, "Apartmanlarda 6-7 kata kadar çıkmamızın sebebi, apartman dairesi alanların denizi görmesini sağlamak. Deniz, bir proje için önemli bir olgu. Bu projede de dairelerin metrekaresi 2700 lira civarında olacak" diye konuşuyor.

Bahçeşehirdeki projeler 10-20 kata kadar çıkıyor, Eston Şehir 4 katı geçmiyor
ESTON Yapı'nın 2800 konutluk Bahçeşehir Eston Şehir projesinde, bölgede daha önce yaptıkları Ardıçlı Evler'den gelen bahçeli ev yapma konusundaki deneyimlerini kullandıklarını vurgulayan Eston Yapı Genel Müdürü Kaan Yücel, "Her teslim ettiğimiz evde bir şeyler öğreniyoruz. Bu öğrendiklerimizi de yeni projelerde kullanıyoruz. Bizden ev alanların evde neler yaptıklarına bakıyoruz. Mesela, yeni projelerimizde kış bahçeleri koyuyoruz. Çünkü önceki projelerimizden ev alanların hemen hemen hepsi terasını kapatıyor, kış bahçesi yapıyor" dedi. Kaan Yücel şunları ekledi: "Madem ki alanlar böyle bir alan yaratma eğiliminde, bunu biz projelerimize koyalım dedik.   Taahhüt işlerini de eklediğimizde, teslim ettiğimiz ev sayısı 4-5 bini buluyor. Ciddi miktarda ev teslim ettik. Bu tecrübeleri yeni projelere aktarıyoruz. Aslında Eston Şehir'de de çok daha fazla konut olabilirdi. Arazinin belli yerlerinde 10-12 kata kadar izin var. Biz imarları kullanmak istemedik. Biz daha bu araziyi boş halde gördüğümüzde bahçeli evler yapma niyetimiz oluşmuştu."

Fiyatlar artmadan almak avantajlı
Kaan Yücel, iki projelerinde de ortalama metrekare fiyatlarının 2700 TL olduğunu belirtiyor. Eston Deniz ve Eston Şehir'deki fiyatların daha da yükseleceğini düşündüğünü aktaran Kaan Yücel, "Çünkü, iki projemiz de bulundukları bölgelerde bambaşka birer dünya sunuyor. Eston Şehir 2800 konutluk, Eston Deniz ise 5350 konutluk, yani 20 bin kişinin yaşayacağı bir proje olacak. Eston Deniz, kasaba gibi bir büyüklükte, istanbul'un Çeşme'si gibi bir bölgeden bahsediyoruz. Fiyatlar çok hızlı artacaktır, içinde marinanın yanında otel de olacak bir proje, istanbul'un merkezinde işinden çıkacak, teknesiyle evine gelecek. Marinaya yönelik günübirlik tesisler, restoranlar, kafeler olacak. Çekim merkezi olacak Eston Deniz" dedi.

Müstakil villalarda 300-500 metrekare bahçe var apartmanlar bile bahçeli
BAHÇEŞEHİR'deki Eston Şehir'in, bölgede son dönemde açıklanan birçok projeden farklı olduğunu söyleyen Kaan Yücel, "Bahçeşehir'deki birçok projede yüksek katlı bloklar var. Bizim onlardan farkımız tamamen bahçeli evler yapıyor olmamız. Bölgedeki hemen hemen tüm projeler apartman projesi, yüksek katlı bloklar var. Hatta şimdi bu projelerde çok küçük daireler ağırlıklı olmak üzere satış yapıyorlar. Bizimki bunların tamamen dışında bir konsept. Biz, 150 metrekare ile 250 metrekare arasında değişen bahçeli villalar üretiyoruz" dedi. Müstakil villaların 300-500 metrekare arasında değişen bahçeleri olduğunu da ekleyen Kaan Yücel, apartmanlar bile bahçeli" diye konuştu.

İstanbul'da içinde marina ve sahili olan tek proje Eston Deniz
ESTON Yapı Genel Müdürü Kaan Yücel, Eston Deniz projesini anlatırken, "İstanbul'da bazı projelerde yapay deniz, yapay gölet yaratıyorlar, sandal gezdiriyorlar. Bizde ise gerçek deniz var. Marinası da olan Eston Deniz'de, gerçek manadaki kumsalın uzunluğu 1.5 kilometreyi buluyor. Ayrıca, temizlik ölçümlerini de yaptırdık, yüzülebilecek bir deniz. Marmara Denizi'nin tadını, Eston Deniz sakinleri çıkaracak" diyor. Marina inşaatının devam ettiğini, mendireklerin dikildiğini söyleyen Kaan Yücel, mendireklerin bu yaza yetişeceğini söylüyor ve "Bu yaz kumsalda çeşitli etkinlikler yapacağız. Kumsalımızın güzelliklerini herkesle paylaşacağız" diye konuşuyor. Eston Şehir'deki konutların yüzde 40'ı villa ve yüzde 60'ı ise villa daire, bahçeli apartman dairesi olarak düşünülmüş. Kaan Yücel, İstanbul'da içinde marina olan tek projeyi hayata geçirdiklerini belirterek "Eston Yapı, etrafı villalar, ikiz dubleksler, müstakil evlerle çevrili, yemyeşil bahçeleri olan az katlı apartmanlar yapıyor. Eston Deniz'de de 7 katı geçmiyoruz" diyor.

Ardıçlı Evler dolar bazında 3 kat prim yaptı
ESTON Yapı Genel Müdürü Kaan Yücel, Eston Yapı'nın projelerinin yıllar içinde nasıl değer kazandığını anlatırken, şu örneği veriyor: "Ardıclı Evler örneğini hep veriyorum. Bu projemizde villaları zamanında, yani 5-6 yıl önce 150-180 bin dolardan satmıştık. En son, bir süre önceArdıclı Evler'de bir villa 510 bin dolara satıldı. 5-6 senede, dolar azında3 katına varan fiyat artışı var. Halen Eston Şehir ve Eston Deniz'de uyguladığımız metrekare fiyatlarının ucuz olduğunu düşünüyorum. Hem 2-3 yıldır zam yapılmamış fiyatlar bunlar, hem de 2-3 yıllık enflasyon hesaba katıldığında yüzde 20-25 indirim demek."

Villa keyfi yaşatan apartman daireleri 157 bin liradan başlıyor
ESTON Yapı'nın Eston Deniz ve Eston Şehir projelerinde dairelerin büyüklüğü 70 metrekareden başlıyor, villalar ise 150-250 metrekare aralığında. Eston Şehir'de, ikiz dubleks villalar da var. Her bir dublekste 180 metrekare brüt alan sunuluyor. Katlı villa konseptinde ise her villada 4 daire var. Eston Şehir'de 160 metrekarelik 3+1 konutlar da, 200-250 metrekarelik F tipi villalar da var. Bahçeli, 4 katlı apartmanlarda 70 metrekarelik 1+Tler, 110 metrekarelik 2+1'ler ve 135 metrekarelik 3+1'ler var. 70 metrekare dairelerde fiyatlar 157-170 bin lira aralığında. Peşinde yüzde 10 indirim yapılıyor. 3+1 daireler ise 300-350 bin liradan satılıyor. Apartmanlarda 2+1'ler ise 200-250 bin lira aralığında satışa sunuluyor.


Geri Dön