29 / 03 / 2024

Etem Özçelik, IMOB Fuarı'nı değerlendirdi!

Etem Özçelik, IMOB Fuarı'nı değerlendirdi!

Modoko Başkanı Etem Özçelik, Bu yıl altıncısı  düzenlenen IMOB Fuarı'nı değerlendirdi



Mobilya sektöründe hareketli günler

Mobilya sektörü  hareketli günler geçiriyor. Sektörün Türkiye'deki en büyük fuarı İMOB 2010 dün itibariyle başladı. Mobilya firmalarının fuara geçtiğimiz yıla göre yoğun katılımı gözlenirken, sektörün 2009 yılındaki KDV indiriminden sonra yeni yılda genel teşvik beklentisi içinde olduğu gözleniyor. Mobilya üreticilerinin 2010 yılında Afrika pazarını kendilerine yeni hedef pazar olarak seçmeleri ise çıkış yolu olarak ifade ediliyor. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün fuarın açılışında yaptığı konuşmasında “160 milyon dolarlık Çin mobilyasının Türkiye'de satılması, iç pazarımızda yer bulması, üstelik her geçen gün pazar payını artırması anlaşılabilir, kabul edilebilir bir durum değildir” değerlendirmesi sektör temsilcilerinden takdir topladı. 

Fuarın ilk günü sektör temsilcileri akşam yemeğinde bir araya gelerek fuarı ve sektörün geleceğini değerlendirdiler.

Modoko Başkanı  Etem Özçelik, mobilya sektörünün hareketli günler geçirdiğini, 6 Şubat Cumartesi gününe kadar açık kalacak olan fuara yerli ve yabancı 300 firmanın 500 markayla katıldığını belirterek, fuarı 80 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiğini kaydetti. Geleneksel bir toplantı niteliği taşıyan fuarın açılış gününde akşam yemeğinde biraraya gelen temsilcilerin öngörülerini ve beklentilerini paylaştığını belirten Özçelik, “nisan ayından itibaren hareketlenmenin olmasını bekliyoruz.”dedi.

Özçelik, 2009 yılında fuarın kriz gölgesinde yapıldığını belirterek, bu yıl motivasyonun yüksek olduğunu ve katılımcıların daha istekli olduklarını tespit ettiğini belirtti. Özçelik, daha sonra şu bilgileri verdi:

"İstanbul Anadolu yakasında 150 bin metrekare alanda 350 mağazasıyla hizmet veren Modoko'da, her türlü mobilyadan aksesuara özel tasarımlı ürünler bulunuyor. Ayrıca, bunlara ilaveten mimarlarımız kişiye özel üretim yapabiliyor. Biz Modoko'da bulunan 350 mağazayı temsilen fuarda bulunuyoruz. Fakat önümüzdeki yıllarda firmalarımızın da katılımını sağlayarak daha geniş alanda ziyaretçileri karşılamak istiyoruz. 3. Kez yer aldığımız fuarda Modoko için tüketicilerle bir anket çalışması da yapıyoruz. Tüketici tercihleri ve marka bilinirliği noktasında bizlere fikir verecek anket sonuçlarını üyelerimizle de paylaşacağız.”      

“İTO Mobilya Meslek Komite Toplantısı Yapılıyor”

İstanbul Ticaret Odası, mobilya meslek komitesi toplantısı da bugün yapılıyor. Toplantıda mobilya sektörünün en öncelikli sorunlarının tespit edilip ilgili platformlarda seslendirilmesi için çalışma komitesi oluşturulması hedefleniyor. Modoko Başkanı Etem Özçelik toplantıya Modoko olarak davetli olduklarını ve taleplerini etkili bir biçimde dile getireceklerini söyledi. 


Geri Dön