25 / 04 / 2024

Eti Sualtı Dünyası, 6 milyon liralık yatırımla hayata geçti!

Eti Sualtı Dünyası, 6 milyon liralık yatırımla hayata geçti!

Eti Sualtı Dünyası, 6 milyon liralık yatırımla hayata geçti. Türkiye'de belediye işletmesindeki ilk özel sektör katkılı akvaryum olan proje, önümüzdeki dönemde kurulacak Hayvanat Bahçesi kompleksi içerisinde yer alıyor...



Son dönemde özellikle ekonomiyi yıpratmaya yönelik yapılan operasyonlar iş dünyasını etkilemedi. ETİ Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, 2014'te yatırımlarını ertelemeyeceklerini söyledi. Kanatlı, "2014'te beklenen birtakım ekonomik rahatsızlıklar olabilir ama bu daha çok ABD Merkez Bankası Fed'in açıklayacağı kararlara paralel gidecektir. Planladığımız projeleri sürdürüyoruz. Romanya'daki yatırımımız da devam edecek" dedi. Önümüzdeki dönemde ekonomik gelişmeleri izleyeceklerini ifade eden Kanatlı, yeni yatırımları da buna göre ayarlayacaklarını kaydetti. 


5 YILDA 28 MİLYON TL 


Eti, Eskişehir'deki son yatırımını da devam ettiriyor. Şirket, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin akvaryum projesine 3.5 milyon TL'lik destek veriyor. 5 yılda kentin gelişimi için 28 milyon liralık kaynak sağladıklarını ifade eden Firuzhan Kanatlı, "Hacı Ahmet Kanatlı Anadolu ve Sosyal Bilimler Lisesi, ETİ Arkeoloji Müzesi bunlardan birkaçı" diye konuştu. 



İLK ÖZEL SEKTÖR KATKILI AKVARYUM 


Eti Sualtı Dünyası, 6 milyon liralık yatırımla hayata geçti. Türkiye'de belediye işletmesindeki ilk özel sektör katkılı akvaryum olan proje, önümüzdeki dönemde kurulacak Hayvanat Bahçesi kompleksi içerisinde yer alıyor. 3 bin 200 metrekarelik alana kurulan Eti Sualtı Dünyası'nın 2 bin 350 metrekarelik kısmını akvaryum oluşturuyor.


Betül Alakent/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön