26 / 04 / 2024

Etiler Polis Okulu arazisine yeni imar planına göre rezidans yapılabilecek!

Etiler Polis Okulu arazisine yeni imar planına göre rezidans yapılabilecek!

Akmerkez'in arkasındaki alanda bulunan Etiler Polis Meslek Yüksekokulu, binalarının ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle Bakanlar Kurulu tarafından riskli bölge ilan edildi. Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazi İBB'ye geçti...




İSTANBUL'UN en değerli arazileri arasında gösterilen Akmerkez'in arkasındaki alanda bulunan Etiler Polis Meslek Yüksekokulu, binalarının ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle Bakanlar Kurulu tarafından riskli bölge ilan edildi. 


Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile söz konusu arazi İBB'ye geçti. Bedeli yaklaşık 430 milyon TL olarak belirlenen 32 bin metrekarelik arazinin şubat ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından değiştirildi ve bölge ticaret merkezi ilan edildi. Arazi için 2.5 emsal inşaat izni verilirken yaklaşık 100 bin metrekarelik inşaat hakkı tanınmış oldu. Söz konusu alan için yükseklik ise serbest bırakıldı. Yeni imar planında alışveriş merkezi, rezidans, restoran, mağaza, otel yapımına izin verildi. 


Vatan Gazetesi


Geri Dön