19 / 04 / 2024

Etimesgut'ta yaşam kalitesi artıyor!

Etimesgut'ta yaşam kalitesi artıyor!

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, belediye hizmet ve yatırımlarıyla cazibesini artıran Etimesgut'un, Türkiye'nin en hızlı büyüyen ve gelişen ilçesi haline geldiğini söyledi.



Yaşam kalitesi artan ilçenin Türkiye'nin en çok tercih edilen ilçelerinin başında geldiğini kaydeden Demirel, "Toplumun tüm kesimlerine hitap eden tesisler yaptık, yeni parklar inşa ettik. Yine hemşehrilerimizi topyekün kucaklayan sosyal ve kültürel etkinliklere imza attık. Yapılan bu hizmetler ilçemizi Türkiye'nin yükselen değeri yaptı. Nüfusumuz her yıl büyük artış gösteriyor. Şu anki nüfusumuz 550 binleri aştı. 10 yıl içinde nüfusu 1 milyona ulaşan, Türkiye'nin en büyük ilçeleri arasında önde olmak için çalışıyoruz" dedi. 


1 YILDA TAMAMLANAN TESİSLER: ATABEY SPOR MERKEZİ 

Etimesgut Belediyesi, Atayurt Mahallesi'nde yapımını tamamladığı Atabey Spor Merkezi'ni hizmete açtı.  TOKİ  Konutları'nın olduğu bölgede yapılan tesiste aerobik, fıtness, plates, spinning salonu yer alıyor. Tesis bünyesinde ayrnıca fin hamamı ve sauna da hizmet veriyor.  Yeşil alan ve çevre düzenlemelerinin de yer aldığı spor merkezi, bölgenin yeni yaşam merkezi haline geldi. 


ATAYURT EMEKLİ DİNLENME EVİ 

Atayurt Mahallesi'nde hizmete giren tesiste, emeklilerin bir araya gelerek keyifli vakit geçirecekleri sohbet, oyun, tv izleme alanları hizmet veriyor. Oturma grupları, kameriyeler, yürüyüş yolları, fitness setleri ve yeşil alanların yer aldığı geniş bahçesi de bulunan emekli dinlenme evi, mahallede yaşayan emeklilerin buluşma noktası oldu. Emekli evinde bir araya gelen emekliler çaylarını yudumlayıp, sohbet ediyor, Türkiye gündemini burada değerlendiriyorlar. 


ATAYURT KAPALI PAZARI 

Binlerce Etimesgutlu'nun ikamet ettiği Atayurt Mahallesi'ne inşa edilerek hizmete açıldı. Pazar günleri hizmet veren kapalı pazara gelenler taze sebze, meyve ve yöresel lezzetleri ucuza alabiliyorlar. Pazarın üzerinin kapalı olması nedeniyle yağmur ve sıcaktan etkilenmeyen vatandaşlar, günün her saatinde alışveriş yapmanın keyfini yaşıyor. 


TURKUAZ KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ 

Turkuaz Mahallesi'nde hizmete giren tesiste, kişisel gelişim ve meslek kurslarının olduğu etiSEM birimi ile profesyonel spor hocaları eşliğinde spor yapma artıyor imkanı veren spor merkezi yer alıyor. Atayurt Mahallesi'nde huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla zabıta noktası kuruldu.  Zabıta ekipleri Pazar yerini ve bölgedeki işletmeleri denetleyerek vatandaşların sağlıklı gıda tüketimini sağlıyor.

 

1 YILDA 600 BİN METREKARE YENİ YEŞİL ALAN 

Etimesgut Belediyesi, 1 yılda 30 parkı tamamlayarak hizmete açtı. Bu yıl oluşturulan Atatürk Ormanı, 23 Nisan Ormanı ve 17 Şubat Şehitleri Ormanfnın toplam alanı 400 bin metrekareyi buluyor. Diğer parklarla birlikte belediyenin bu yıl içinde yaptığı yeşil alan miktarı 600 bin metrekareyi aştı. 


Zafer 




Geri Dön