29 / 03 / 2024

ETS Group Girne´de 5 yıldızlı otel yapacak!

ETS Group Girne´de 5 yıldızlı otel yapacak!

Grup bünyesindeki Atlas Jet, Kıbrıs Türk Hava Yolları´nı (KTHY) bünyesine katınca ETS de Girne´de 5 yıldızlı otel yatırımına gündemine aldı



ETS Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, "Kıbrıs´n potansiyeline inanıyoruz, KTHY´nin yolcu sayısını 20 binden 30 bine çıkaracağız. Sonraki yıllarda da KTHY´de her yıl en az yüzde 10 büyüme planlıyoruz" dedi. Ersoy, birkaç ay içinde temel atmayı planladıklarını belirtirken, söz konusu otelin, grubun otelcilik sektöründeki markası Voyage adı altında işletilebileceğini ya da başka bir yabancı otel zinciri ile anlaşabileceklerini ifade etti. Grup bünyesinde 2´si Antalya´da 3´ü Bodrum´da olmak üzere 5 adet Voyage oteli bulunduğunu, önümüzdeki dönemde de otel yatırımlarına devam edeceklerini açıklayan Mehmet Ersoy, özellikle İstanbul´un Avrupa Yakası´nda mutlaka yer almak istediklerini belirtti. Ersoy, bu konuda "İstanbul için çok ciddi bir rakamları gözden çıkardık. Fakat istediğimiz gibi bir yer bulamıyoruz. Artık İstanbul´un taşı toprağı altın deyimi yetersiz kalıyor. İstanbul´un değerini anlatmak için altından daha değerli bir maden bulmak lazım" dedi.

Yenileme için 14 milyon Euro yatırdı

MEHMET Ersoy, Voyage Otelleri´nde artık `her yıl yenileme yatırımı´ sistemine geçtiklerini belirterek, "Geçen yıl 10, bu yıl 14 milyon Euro´luk yenileme yatırımı yaptık. Mesela Voyage Türkbükü´nde toplam 7 milyon Euro yatırımla oda sayısını 300´den 200´e indirdik. Havuzu kaldırıp, yerine büyük bir bar yaptık. Tabii oda sayısının azalmasını da fiyata yansıttık" dedi.
Hürriyet/Ömür Kırbaşlı


Geri Dön