26 / 04 / 2024

EuroFinance Türkiye Konferansı sonuçları açıklandı!

EuroFinance Türkiye Konferansı sonuçları açıklandı!

Nakit, hazine ve risk yönetimi konularında küresel bir rol üstlenen EuroFinance’in düzenlediği Türkiye’deki 10. konferans, “Türkiye’de Nakit, Hazine ve Risk Yönetimi” başlığıyla 15-16 Nisan’da Şişli Radisson Blu Hotel’de gerçekleştirildi.



Finans Yöneticilerinin sadece yüzde 21’lik bir kısmı, işleri ile ilgili gelecek yıl beklentilerinde daha güvenli hissediyor.


EuroFinance’in Türkiye’de 10. kez gerçekleştirdiği ‘’Türkiye’de Nakit, Maliye ve Risk Yönetimi’’ konferansında, uzman mali işler ve finans profesyonellerinin katıldığı ‘’Maliye  Kararları’’ oturumunda yapılan izleyici anketi,  Türkiye’deki uzmanların sadece yüzde 21’inin önümüzdeki 12 ay için işlerinin geleceğine dair pozitif düşünceye sahip olduğunu ortaya koydu. 


Uzmanların yalnızca yüzde 26’sı ise, koşulların aynı kalacağını düşünürken, ülkedeki mali yöneticilerinin yaklaşık yarısı (yüzde 53) önümüzdeki sene işlerinin nasıl olacağı ile ilgili daha az olumlu düşünceye sahip olduklarını belirttiler.


10 yıllık bir geleceğe baktığımızda Türk hazine ve finans yöneticileri ülkenin ekonomik geleceğinin geçmiş 10 yıla oranla daha iyi bir noktada olup olmayacağı konusunda ikiye ayrılmış durumda. Katılımcıların yüzde 44’ü bu süre içerisinde Türkiye’nin ekonomik geleceği için daha optimist hissederken, yüzde 42’lik bir kısım, gelecek 10 yılın getirecekleri konusunda huzursuz ve güvensiz hissediyor.


EuroFinance Yazı İşleri Müdürü Katharine Morton; ‘Türkiye’ deki şirketler için ve özellikle FOREX, iç ve dış jeopolitik riskler ile uğraşanlar için zor bir sene olduğunu görüyoruz. Yine de onuncu yıl dönümümüzde gerçekleştirdiğimiz etkinlikte, konuşmacılardan ve delegasyondan edindiğimiz izlenim, profesyonellerin bardağa dolu tarafından baktıkları yönünde’ açıklamasında bulundu.



Geri Dön