29 / 03 / 2024

Ev adres değişikliği için gerekli evraklar!

Ev adres değişikliği için gerekli evraklar!

Ev adres değişikliği yirmi iş günü içinde nüfus müdürlüklerine, adrese dayalı hizmet veren kurumlara (su idaresi gibi) ya da dış temsilciliklere bildiriliyor. Peki, ev adres değişikliği için gerekli evraklar nelerdir?



Ev adres değişikliği için gerekli evraklar!

Ev adres değişikliği yirmi iş günü içinde nüfus müdürlüklerine, adrese dayalı hizmet veren kurumlara (su idaresi gibi) ya da dış temsilciliklere bildiriliyor.


Aksi durumda, bildirimlerinin süresi içinde yapılmaması halinde ve erçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde idari para cezası uygulanıyor.


Ceza ile kerşılaşmak istemeyen kimselerin süresinde değişiklik beyanını vermeleri gerekiyor. Peki, ev adres değişikliği için gerekli evraklar nelerdir?


Ev adres değişikliği için gerekli evraklar:

Beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge istenmiyor. Ancak, Beyan edilen adresin daha önce bir başkası tarafından beyan edilmiş olması nedeniyle halen dolu olarak gözükmesi durumunda bazı belgeler isteniyor


Adres beyanında bulunan kişiden beyanını teyit edici elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası gibi belgeler isteniyor.


5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50 inci maddesinin ikinci fıkrası “Yerleşim yeri adreslerinin tutulmasında kişilerin yazılı beyanı esas alınır. Bildirim nüfus müdürlüklerine ve dış temsilciliklerimize adres beyan formuyla yapılır.” 


Adres Kayıt Sistemi Yönetmeliğinin 12 nci maddesinin ikinci fıkrası “Dış temsilciliklere verilen adres beyan formları Genel Müdürlüğe elektronik ortamda veya nüfus kaydının bulunduğu yerin nüfus müdürlüğüne form olarak gönderilir. Dış temsilciliğin bulunmadığı ülkelerdeki vatandaşların adres bildirimleri Genel Müdürlüğe posta ile gönderilebilir ya da elektronik ortamda yapılabilir.” hükmündedir.


İkametgah cezası 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön