25 / 04 / 2024

Ev adresi değişikliği nasıl yapılır?

Ev adresi değişikliği nasıl yapılır?

Bir kimsenin taşınması halinde, ilgili yerlere ev adresinin değiştiğinin bilgisini de vermek ile yükümlü oluyor. Peki, ev adresi değişikliği nasıl yapılır? Ev adresi değişikliği nereden yapılır?



Ev adresi değişikliği nasıl yapılır?

Bir kimsenin taşınması halinde, ev adresinin değiştiğinin bilgisini de vermek ile yükümlü oluyor. Yerleşim yeri adres değişiklikleri yirmi iş günü içinde nüfus müdürlüklerine, adrese dayalı hizmet veren kurumlara ya da dış temsilciliklere bildiriliyor.


Beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge istenmiyor.


Daha önce beyan edilmiş bir adresin birlikte oturma gerekçesiyle bir başka kişi tarafından beyan edilmesi halinde, ilgilinin hali hazırda o adreste oturan kişi ile birlikte müracaatı isteniyor. 


Birlikte müracaatın mümkün olmaması durumunda, adreste hali hazırda oturan kişinin apartman-site yöneticisi, lojman idaresi sorumlusu veya muhtar tarafından birlikte oturulduğuna ilişkin yazılı beyanı kabul ediliyor.


Beyan edilen adresin daha önce bir başkası tarafından beyan edilmiş olması nedeniyle halen dolu olarak gözükmesi durumunda; adres beyanında bulunan kişiden beyanını teyit edici elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası gibi belgeler isteniyor.


Adres bildirimi şahsen, iadeli taahhütlü mektup veya kargo ya da elektronik imza sahiplerince elektronik posta ile yapılabiliyor.


İnternet üzerinden adres değişikliği;

Elektronik posta ile adres bildiriminde bulunulabilmesi için, TURKCELL ya da AVEA operatörü ile mobil imza sözleşmesi yapılmak suretiyle ya da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yetkilendirilmiş bir elektronik sertifika hizmet sağlayıcısından edinilmiş geçerli ve nitelikli, bir elektronik sertifikanın olması gerekiyor.


İkametgah cezası 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön