25 / 04 / 2024

Ev alacaklara daha az tapu harcı müjdesi!

Ev alacaklara daha az tapu harcı müjdesi!

Ev alacaklara müjde geldi. Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'de yayımladığı karar ile tapu harcı binde 20'den binde 15'e düştü..



Ev alacaklara müjde geldi. Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'de yayımladığı karar ile tapu harçları artık daha az ödenecek. Daha önce 200 bin TL'lik bir ev için 4 bin TL olarak ödenen tapu harcı 3 bin TL olarak ödenecek.


488 Sayılı Damga Vergisi Kanununa Ekli (1) Sayılı Tabloda Yer Alan Bazı Kağıtlara İlişkin Damga Vergisi Oranları ve 492 Sayılı Harçlar Kanununa Bağlı (4) Sayılı Tarifede Yer Alan Bazı İşlemler Üzerinden Alınan Harçlar ile Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu Kesintisi Hakkında Karar gereğince bu uygulama 30 Eylül 2017 tarihine kadar geçerli olacak.


Yeni tapu harcı

30 Eylül 2017 tarihine kadar (bu tarih dahil) uygulanmak üzere, 492 Sayılı Kanuna bağlı 4 sayılı tarifenin "1-Tapu İşlemleri" başlıklı bölümünün 20/a fıkrasında sayılan tapu işlemleri üzerinden "binde 20" nispetinde alınan tapu harcı, konut ve işyerlerinde (kat irtifakı tesis edilmiş olanlar dahil) "binde 15" olarak yeniden belirlenmiştir.


Yukarıda yer alan maddeye göre yeni tapu harcı 30 Eylül'e kadar binde 15 olarak uygulanacak. Bu tarihten sonra eski uygulamaya geçilecek. Bakanlar Kurulu yetkisini kullanarak oranda yine değişiklik yapabilecek.


Binde 15'lik yeni tapu harcı, konut ve işyerlerinde (kat irtifakı tesis edilmiş olanlar dahil) uygulanacak. Bunun dışındaki gayrimenkullerin alım satımı için geçerli olmayacak.



Tapu harcı Bakanlar Kurulu kararı 2017!



Işıl Seren KEKSİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön