19 / 03 / 2024

Ev alana 15 bin TL destek hesabı nasıl açılır?

Ev alana 15 bin TL destek hesabı nasıl açılır?

Konut hesabı ve devlet katkısı yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi ile birlikte konut hesapları başvuruları da başladı. Peki, ev alana 15 bin TL destek hesabı nasıl açılır?



Konut hesabı ve devlet katkısı yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi ile birlikte konut hesapları başvuruları da başladı. Böylece hesap açarak ilk evini almak için 3 sene boyunca bu hesapta peşinat biriktirenlere devlet belli oranlarda katkı sağlayacak.


Bu destek, en fazla 15 bin TL olarak ödeniyor. Devlet desteği kat mülkiyeti tapusu olan konutlara, kat irtifakı tapusu olan ve yapı kullanma izin belgesi bulunan konutlara ve konut nitelikli yapı kullanma izin belgesi olan müstakil taşınmazlara veriliyor.


Peki, konut hesabı hangi bankalarda var? Ev alana 15 bin TL destek hesabı nasıl açılır?


Konut destek hesabı açtırma işlemleri


Devlet katkısı almak için konut edinim tarihini müteahip altı ay içerisinde gerekli belgeler ile konut hesabının bulundurduğu bankaya başvurması gerekiyor. 


Konut hesabı, bankaların yurtiçi şubelerinde Türk Lirası cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı olarak açılıyor. Konut hesabı ortak hesap olarak açılamıyor.


Konut hesabı açılışında katılımcı ile banka arasında sözleşme ve gerektiğinde ürünün işleyiş detaylarını içeren müşteri talimatı düzenleniyor.


Katılımcı birden fazla konut hesabı açtıramıyor. Konut hesabı katılımcı tarafından başka bir bankaya taşınamıyor.


Konut hesabının açıldığı tarihte tamamı kendi adına kayıtlı kat mülkiyeti, kat irtifakı ve yapı kullanma izni belgesini haiz müstakil tapu sahipleri adına konut hesabı açılamıyor.


Konut hesabı İş Bankası, Albaraka ve Kuveyt Türk de aralarında olmak üzere çoğu bankada açılabiliyor. Bu nedenle istediğiniz banka ile iletişime geçerek konut hesabı açma hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.



Konut hesabı hangi bankalarda var?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön