20 / 04 / 2024

Ev alana yüzde 15 devlet desteği!

Ev alana yüzde 15 devlet desteği!

Başbakan Davutoğlu, konut alacaklara katkı müjdesi verdi: ‘Ev alacaklar eğer birikim hesabı açarlarsa devlet de ev alırken bu hesaba yüzde 15 ila 20 katkı sağlayacak...’



BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu’nun inşaat sektörünün temsilcileriyle bir araya geldiği Ankara’daki İnşaat Sektörü Zirvesi’nden konut alacaklara bireysel emeklilik sistemindekine benzer katkı müjdesi geldi. Yaklaşık 5.5 saat süren zirvenin sonunda Başbakan Davutoğlu, “Ev alacaklar eğer ev birikim hesabı açıp 3 yılda 5 yılda ne kadar para biriktirirse buna devlet de yüzde 15 katkı yapacak” dedi.

 

Daha önce çeyiz yardımı, bebek yardımı gibi paketleri açıklayan Davutoğlu, şimdi de inşaata yönelik bir teşvik açıkladı. Davutoğlu, konut alacaklara karşılıksız yüzde 15 yardım yapacaklarını belirterek, “Konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak. ‘Ben konut almak için para biriktiriyorum’ diyen bir vatandaş, bankada bir hesapta para biriktirmeye başlarsa, konut aldığı anda hesapta ne kadar biriktirmişse, devlet ona yüzde 15 katkıda bulunacak” diye konuştu. Konuyla ilgili ayrıntıların önümüzdeki günlerde ortaya çıkması bekleniyor.   

 

İnşaatçılar memnun

 

İNŞAAT Sektörü Zirvesi’nde sektörün gündemindeki konular da gündeme geldi. Konut üreticilerinin taleplerini de dinleyen Davutoğlu, isteklere olumlu yanıtlar verdi. KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, sektörün müktesap hak, yeni Tüketici Yasası’ndaki konutla ilgili bazı düzenlemelerin yumuşatılması ve sektörün üzerindeki vergi yükünün azaltılması konusundaki isteklerine Başbakan Davutoğlu’ndan ‘İlgileneceğiz’ mesajı geldiğini söyledi. GYODER Başkanı Aziz Torun da, Başbakan Davutoğlu’nun konuşmasının rant vergisiyle ilgili endişelerini ortadan kaldırdığını ifade ederek, “Dolayısıyla biz de adil olmak kaydıyla bir imar artışı varsa bunun adil bir şekilde vergilendirilmesinden yanayız. Başbakanımızın açıklaması da bu yönde oldu” dedi.  


Vatan


Geri Dön