19 / 03 / 2024

Ev alanlar, müteahhide borçlanmayı tercih ediyor!

Ev alanlar, müteahhide borçlanmayı tercih ediyor!

Konut alıcıları, düşen kredi maliyetlerine rağmen bankalar yerine müteahhitlere borçlanmayı tercih ediyor



Müteahhidin taksitli satışlarda koyduğu vade farkı sebebiyle ev almanın maliyeti banka kredisiyle aynı olsa da, konut ipotekli hale gelmediği için alıcı kendini daha rahat hissediyor.  
 
İstanbul Çengelköy'de 298 konut inşa eden Mesa Mesken'in sattığı 150 lüks konutu alanlardan sadece 17'si banka kredisi kullanırken, 133'ü bankayla aynı ödeme şartlarıyla şirkete borçlandı. Mesa Mesken Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Can Aynagöz, maliyeti banka kredilerinden daha ucuz olmadığı halde müşterilerin kendilerine borçlanmayı tercih ettiklerini söyledi.

40'ıncı yılına giren  Ankara  merkezli Mesa Mesken, İstanbul Çengelköy'de Boğaz'a nazır 100 dönüm arazide 2 ve 3 katlı yapılardan oluşan 298 konut inşa etti. 2011 Nisan ayında teslim edilecek dairelerin yarısı satıldı. Başlangıçta 450 bin ile 1,35 milyon lira olan fiyatlar artan talep nedeniyle 500 bin ile 1,9 milyon liraya yükseldi. İstanbul Boğazı'nı gören konutlar Boğaziçi öngörünüm bölgesinde kaldığı için 2 ve 3 katlı olarak inşa edildi. Araç yolunun olmadığı site içinde bütün binalara yerin altında kalan garaj katından asansörle çıkılıyor. Mesa İnşaat Genel Müdürü Can Aynagöz, arsa payı hariç Çengelköy konutlarının 130 milyon liraya mal olduğunu söyledi. Mesa GYO 450 milyon lira portföy büyüklüğüne sahip. 2010'da hisselerini halka arz etmeyi planlayan Mesa, Borsa'ya girdiğinde 4. büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi olacak.
Zaman/İbrahim Balta


Geri Dön