19 / 04 / 2024

Ev alıp satacaklar dikkat!

Ev alıp satacaklar dikkat!

Konut yatırımcıları en çok 2 oda 1 salon daireleri tercih ediyor. Konut yatırımlarının hız kesmeden devam ettiği İstanbul'da metrekare birim fiyatları ne kadar? İşte istanbuldaki 16 ilçenin metrekare fiyatı...




Hızlı satış-kira sirkülasyonuna sahip olan 2+1 daireler, oturum veya yatırım amaçlı ev sahibi olmak isteyenlerin gözdesi olmaya devam ediyor. Geçmişte “kafamızı sokacak bir evimiz olsun” veya “iki göz oda bir sofa” yeter ifadesinin markalı konut projeleri içindeki karşılığı 2+1 daire tipi. 0+1 ve 1+1 dairelere yatırım yapmış olan pek çok ev sahibinin de bu yatırımlarını ileride 2+1’e dönüştürmek hedefi ile aldıkları biliniyor. Bu nedenle de kendi içinde hızlı bir satış ve kiralama sirkülasyonu gösteriyor. Hızlı el değiştiriyor. Kolay kiralanıyor. 2+1 daireler yeni evli hatta tek çocuklu çekirdek ailelerin de tercihi. Geniş alıcı-satıcı segmenti ile kârlı yatırımlara dönüşüyor. İnşaat firmaları da 2+1 dairelere adet olarak daha fazla yer veriyor.


1. GRUP Anadolu’da lider Acıbadem


İstanbul Avrupa yakasında, Maçka, Mecidiyeköy, Zincirlikuyu ve Şişli metrekare birim fiyatı bazında en pahalı 2+1 dairelerin satıldığı semtler. Son dönem yapılan projeler içinde Acıbadem ve Ataşehir Anadolu yakasının lideri konumunda. 2014 ilk çeyrek verilerine göre, metrekare birim fiyatı 15 bin TL’nin üzerine çıkan Maçka bölgesi en pahalı semt konumunda.


2. GRUP Metrekare birim fiyatı 4-6 bin TL


Maslak, Levent, Basın Ekspres Yolu ve Kâğıthane, Anadolu yakasında Maltepe 2+1 dairelerde oldukça iddialı. Residence tipi 2+1 dairelerin bulunduğu projelerde sosyal alan olarak açık havuz yerine daha çok kapalı tesislere ağırlık veriliyor. Metrekare birim fiyat bazında 4 ile 6 bin lira arasında değişen 2+1’lerin en büyüğü 128 metrekare. Merkeze yaklaştıkça daireler küçülüyor.


3. GRUP En pahalı yerle yarışıyorlar


Basın Ekspres Yolu üzerinde devam eden projeler, Güneşli ve İkitelli yönünde iç bölgelere doğru ilerleyen markalı konut projeleri, yılın ilk altı ayındaki satış fiyatlarıyla İstanbul’un en pahalı bölgeleriyle yarışmaya başladı. Öte yandan Seyrantepe Stadı çevresinde, Ayazağa bölgesindeki dönüşüm, Maslak ve Levent’in alternatifi olarak görülüyor.


4. GRUP Genç semtler hızla çoğalıyor


İstanbul il sınırları içinde metrekare birim fiyatı 2.500 Türk Lirası ile başlayan genç semtler hızla çoğalıyor. Yeni yerleşim modelleri, uydu bölgeler, sağlık yerleşkeleri ile yeniden tanımlanan boş alanlar çevresindeki konut dokusunun satış fiyatlarını ve konseptlerini değiştiriyor. Özellikle belli bir grubun bir araya geldiği satış portföyü tanımlı projelerdeki daireler hem hesaplı hem optimum konfor çözümleri ile kullanışlı.


İşte 16 ilçenin metrekare fiyatı:



Ev alıp satacaklar dikkat!




Esin Tümer/HaberTürk




Geri Dön